Реклама / Ads
22| 9938 |30.07.2015 НОВИНИ

Борисов бесен: Реформаторите да мълчат и да си седят на столовете

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов разкритикува колегите си от Реформаторския блок, че не са подкрепили част от въпросите на президента за изборния референдум. Това той каза пред журналисти по време на проверка от негова страна на състоянието на недостроената сграда в центъра на София на булевард "Генерал Скобелев", известна като "Военното НДК".
 
Борисов заяви, че напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на блока при важни за правителството гласувания. „Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са във залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко“, коментира Борисов.

На въпрос какво ще се случи, ако Конституционния съд реши, че за промените е необходимо Велико Народно събрание или откаже произнасяне поради недопустимост, премиерът отговори: "Как мога аз да коментирам Конституционния съд? Какво да се случи? Въпросът не е към мен". "Ако кажа каквото и да е след един час ще кажете, че Борисов се меси в работата на Конституционния съд", допълни той. Във връзка с това дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви: "Крайно разочарован съм, защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ".

"Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторския блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин - 10 души", обясни Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 14581 |29.07.2015 Миролюба Бенатова: Реформаторите ще излязат от властта с шутове . 4| 5044 |29.07.2015 Борисов се оприличил на Ципрас . 0| 6355 |28.07.2015 Хайтов: Плевнелиев не чука на всички врати като Борисов . 0| 4520 |28.07.2015 Борисов: До 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads