Реклама / Ads
2| 5185 |31.07.2015 НОВИНИ

Първо във Фрог: Вселенският патриарх пристига на Архангелов ден

.
Вартоломей Първи, известен още като Зеления патриарх
Вселенският патриарх Вартоломей Първи ще дойде у нас на Архангелов ден, научи Фрог нюз от духовници в Истанбул. Визитата , която се очаква да бъде на правителствено ниво, е планирана да се проведе от 7 до 10 ноември т. г.
 

Кулминацията в посещението ще е точно ден след  Архангелова  задушница-8 ноември. За тогава е планирано Вселенският патриарх  Вартоломей и нашият Неофит  заедно да отслужат  съборна литургия в храм-паметника „Св . Ал. Невски “.

 

Първата покана за гостуване към Вартоломей беше отправена през март. т. г. от БАН . Желанието на учените от  академията е да го удостоят с почетното звание „Доктор хонорис  кауза“ за заслуги, както в областта на  теологията, така  и във философията и опазването на околната среда. По Закона за вероизповеданията обаче духовник от друга страна няма право да дойде у нас, без изричната покана от ръководството  на  съответната религиозна институция. Това кореспондира изцяло с църковните правила. 

 

След като Вартоломей откликна на БАН  и съобщи, че с радост ще дойде да получи наградата си, Българската православна църква веднага отправи покана за гостуване. Тя беше занесена лично от русенския  метрополит  Наум преди няколко дни. На тази среща Вселенският патриарх  е казал  кога точно ще ни посети.

 

Вартоломей се счита за съвременен световен  религиозен водач, който не си спестява да назовава нещата с истинските им имена. Това кара много наши висши духовници, изпаднали в статичност и изолация,  панически да се страхуват от него.  Много вярващи откриха символика в това посещение. Според тях Вартоломей пристига  на Архангелова  задушница, а си тръгва на 10 ноември, за да погребе непреставащия  26-годишен  преход и да даде начало и тласък на реална независима българска църква.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5085 |30.07.2015 П. Иванов пред Фрог: Пълен смях, БСП щели да ни вадят от демографската катастрофа . 13| 22683 |29.07.2015 Само във Фрог: „Работодателят” на Б.Б. – Генерален адвокат или нов провал за България? . 0| 5722 |27.07.2015 Мохд Абуаси пред Фрог: С атаки срещу кюрдите Ердоган ще си върне позициите във властта . 1| 14264 |27.07.2015 Само във Фрог: Министерството на отбраната – социален дом

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads