Реклама / Ads
21| 10094 |01.08.2015 НОВИНИ

Сензационно Москов предвижда края на Реформаторския блок

.
Петър Москов
„За мен тази структура на блока е изчерпана”, каза Петър Москов, коментирайки отношенията в Реформаторския блок. Според него, партиите в блока трябва да решат дали да бъдат една структура. Този разговор е отдавна назрял”, категоричен бе министърът в „Събуди се” по "Нова телевизия" .
 
„Без ясна структура, без ясно изработване на решения и орган, който да ги взема, не може да съществува”, смята Москов. По думите му, ако има слабост на блока, тя е свързана именно с това – структурата. Това, обаче, не означава разпадане на коалицията, посочи той.

„В думите на Борисов за начина, по който се държи блока в парламента, има много истина. Аз го изпитах лично на гърба си”, допълни Москов.

Метли, шейни, нямат особено място в политиката, когато целта е една единствена – да се гарантира сигурност, стабилност. Така той коментира страстите в парламента от последната седмица и разменените остри реплики между Реформаторския блок и ГЕРБ.„В парламента надделя предизборната кампания”, смята Москов. „Истината е следната: Когато РБ и ГЕРБ гласуват различно, кой е победителят определя ДПС. Това се случи в последната седмица”, допълни той.


Той коментира още и избора на Мая Манолава за омбудсман.„Кой е избрал Мая Манолова – очевидно не Реформаторският блок”, заяви той. Основният му аргумент е, че блокът е предложил Константин Пенчев и няма как да е гласувал против собствения си кандидат.

Москов обясни и защо реформаторите не подкрепиха два от трите въпроса на референдума. Според него, въпросът за мажоритарния вот е „некоректно и лошо зададен, за да не може да получи парламентарна подкрепа”. „Хората ще бъдат излъгани”, смята той. „Президентът не ни е чул когато е формулирал въпроса”, каза Москов и добави, че дори хората да кажат „да” на мажоритарния вот, парламентът е този, който ще определи колко точно депутати да бъдат избирани мажоритарно – може да са 3, 5 или всичките 240. „Въпрос, който е некоректно зададен, не би трябвало да е въпрос на референдума”, заяви Москов. „Аз нямам проблем да се явя на мажоритарен вот с тези, които упрекват РБ в момента”, допълни той.

Относно задължителното гласуване, министърът посочи: „Да вменяваме задължение на хората да гласуват, всъщност означава неразбиране на проблема”. „Промяната трябва да дойде от качеството на хората, които биват избирани”, изтъкна той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4584 |29.07.2015 Депутатите отказаха да чуят Москов за смъртта на медик в психиатрия . 1| 11506 |28.07.2015 Борисов сензационно: Надявам се главният прокурор да стане част от изпълнителната власт . 0| 4912 |26.07.2015 Москов: Имам много здрави нерви . 0| 4741 |14.07.2015 Мина вторият стълб на реформата на Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads