Реклама / Ads
35| 15336 |04.08.2015 НОВИНИ

Събраха бисерите на премиера Борисов в книга

.
Бойко Борисов
Някои от емблематичните изрази на Бойко Борисов, които той изрича от времето като главен секретар на МВР през кметуването в София до втория премиерски мандат, вече са събрани в книга, очаквана да излезе следващата седмица. Сборникът на новото издателство "Лудите" е озаглавен "Бойко Борисов. (В) първо лице".
 
Според издателите казаното от Бойко Борисов е исторически ценно, защото представя историята на България в конкретен период и един ден ще говори по-добре от учебниците за случилото се в българската политика в началото на ХХІ век - а да се пие от извора е най-добрият начин да се вникне в историята.

Издателите препоръчват книгата на кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори, журналисти, обикновени избиратели и всички любители на спонтанната неподправена мисъл.

Е то и някои от бисерите на премиера Бойко Борисов

- Два месеца, три, дет’ се вика за мен компромат не пуснаха друг, само кирки и секири и като вампири скачахме ту аз, ту той (б.р. – Костов), плашехме децата всяка вечер…

 - За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. Отидоха и посочиха труповете. Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отива и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.

 - Как няма работа бе? Например за овчар в момента, и така се търси агнешко месо и овчо в целия Европейски съюз… просто във зеленчукопроизводството .. ма той нямал щото бил АЙ ТИ специалист..

 - Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден-днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете. Трябва да се сложат на тъмно, за да покълнат, след това малко с мотиката се копаят, слагат се. И толкова пустеещи земи, всеки може да си насади.

 - Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле… Дъжд, сняг, жега – те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар.

 - Агнешка плешка ядяхме само на празника на Кирил и Методий. Имахме прасе, кокошки и зайци. Аз се грижех за тях и не отивах на курс по китара, докато не накося трева за зайците и не взема от почивните станции помия за прасето.

 - Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм.

 - За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?

- Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата."

- Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена.

- Думите отлитат, построеното остава.

- Идвам, виждам и давам още пари!

- Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

- Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говориху имаше двама-трима души в залата. Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма - ядат кюфтаци!"

- За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5488 |25.07.2015 Дядо Добри хвали премиера, бил непобедима Божия сила . 0| 4912 |25.07.2015 Ненчев от горящата Рила: Гасим, информираме премиера, мотивирани сме . 0| 5079 |24.07.2015 OK: Събраха 180 подписа за промени в конституцията . 0| 4768 |16.07.2015 Станишев на среща с премиера на Тунис Хабиб Есид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads