Реклама / Ads
1| 50151 |27.08.2015 ГЛАСЪТ

Не са бежанци, а нашественици с подръчни средства...

.
Кофи със сълзи се изливат всеки ден за тежката съдба на бежанците. Може някои от тях да го заслужават, но проблемът е съвсем друг. Отдавна не става дума за бягство на едни хора от политически репресии и режими, а за търсене на по-добро място за живеене. Участниците в масовото преселение искат да живеят в уредени държави, да ползват техните постижения в икономиката, бита и социалните им придобивки.
 
Искат това да стане сега, веднага и с отворени обятия. Неправителствени организации, усвояващи милиарди, апелират да приемем това радушно и със съчувствие. Е да, но клетите чужденци от Сирия, Афганистан, Ирак, Сомалия и къде ли още не, не желаят да останат в държави като Гърция, Турция, България, Сърбия, Македония и Унгария, а напират към Германия, Франция, Великобритания, Италия, Австрия и естествено - скандинавските страни. По това трасе България е просто пункт за презареждане.

Бежанците от Сирия и Афганистан могат през Турция и Ирак най-бързо да отидат в Туркмения, Узбекистан и Казахстан. Там няма да ги дразнят неверници, защото ще са сред свои. Още по-близо им е Саудитска Арабия, а до нея са Кувейт и Катар - все богати страни. Саудитска Арабия е с територия над 2 млн кв км и население от 26 млн души. Там са двете най-големи свещени джамии - в Мека и Медина. Всяка година милиони мюсюлмани отиват да се молят в Масджит ал-Харам и Масджит ал-Набауи.

 

Но бежанците не отиват там. Напират към Германия, която е 357 хил.кв.км с 82 млн души.

 

Швеция пък е с близо 10 млн души население на 449 000 кв.км. И нея са си харесали бежанците. В Швеция има 9 северни провинции, където хора от арабския свят трудно биха се пригодили за живот и поминък. За Лапландия да не говорим. Но искат високия стандарт и социалните придобивки на шведите. Същото важи за Финландия, Дания, Норвегия, Холандия. Страни със суров климат, но с изключителни народи, извоювали с много жертви това, което са.

 

И ни агитират към съпричастност. Защо обаче не погледнем и другата страна на медала? Например, че нашите пенсионери са най-бедните в Европа. Че сме последни по всичко, нужно за нормален живот. Но не, не трябва да се притесняваме за тях, а да сме отново интернационалисти, както ни учеха Димитров и Сталин от трибуната на Коминтерна.

 

Положението ни не само не е розово, но отива към черно. Не можем да се справим с демографската катастрофа, циганите ще ни претопят само след две-три десетилетия, ДПС ни готви бъдеще на санджак. "Ислямска държава" ни вижда в своя халифат. ЕС не ни бръсне за слива, докато за Гърция дава мило и драго, разбирай стотици милиарди.

 

Но ние трябва да плачем не за за децата ни, пръснати по света, не за немили-недрагите ни родители, а за хора, които искат да живеят в Париж, Лондон, Берлин и Стокхолм. Ами плачете.

 

Според ЕВРОСТАТ през 2050 г. шведите ще са малцинство в собствената си страна за сметка на потоците от Близкия Изток, Африка, Азия и Източна Европа.  През 2060 същото ще е в Норвегия и Дания. След тях и други. Как му казвате на това? Помощ за бедните и оскърбените или нашествие? Нашествие е.

 

Афганистанците са на един хвърлей от Казахстан, Узбекистан и Китай. Могат да стигнат без проблеми и до Монголия, в която близо 2 млн души се ширят на 1,5 млн кв.км.

 

Трудни са условията, да, но нали бежанците уж търсят спасение? А и защо местното население да може да деяни на лоши условия, а бежанците не? И в Аляска е студ на кутийки но средната заплата е 4500 долара. Нали искат да се трудят, да си изкарват парите честно. В Русия има десетки хиляди километри площ, които пустеят и плачат за човешко присъствие. Хем богати земи. Но руснаците не си ги дават и са прави.

 

Същото важи за САЩ и Канада, Австралия, Сингапур и други страни.  Съчувстват, но се въздържат.

 

Като искат да са полезни, ООН и ЕС да направят анализ на страните по население, територия и икономики и да съставят списък за кандидатстване. Както е със "зелените карти" за САЩ. Сега всички гледат към Европа, защото била богата. Такава е, но го е постигнала, защото е успяла да направи това, което много други все още дори не са осъзнали. И ние не сме. Когато търпиш корупция и див популизъм на политици-мафиоти, ще живееш зле. Това е положението. Същото важи и за нашествениците, някои от които наистина са бежанци. Аргументът, че бягали от лоши режими може да умили само неграмотен човек. Всички страни, към които те се стремят, са минали през тежки катаклизми, граждански войни, революции, социални провали, войни, лагери, нечовешки режими и вождове-психопати. Но са успели да изградят собствените си държави и общества.

 

Освен това чешкият президент Милош Земан и премиерът Бохуслав Соботка, подкрепени и от опозицията, предлагат всички средства от ЕС, заделени за бежанците да се насочят към страните, откъдето идват. С тях да се строят жилища, училища и да се подпомагат демократичните процеси. 

 

У нас вместо да се дискутира това предложение, се пласират призиви, че идващите на талази от Африка и Азия трябвало да си вземат от Европа това, което тя им отнела преди години. Намек за колониалните завоевания на редица европейски държави, навярно. Звучи справедливо, но само на пръв поглед и то ако си със среден 3 трето отделение. Европа е взела от материалните блага на тези народи, но им е дала нещо не по-малко ценно. Няма да задълбавам по темата. Киплинг е казал точни и ясни неща по въпроса. Например: "Изток е Изток и Запад е Запад и вечно ще бъде така...".

 

Именно бившите колонии са най-развитите страни в своите региони. Дори няма нужда да ги изброяваме.

 

Внушава се и следното: сред бежанците нямало терористи, защото терористите минавали с фалшиви документи през главния вход, а не с децата и жени през телените заграждения. Не познавам добре исляма, затова чета признати източници и авторитети. Такъв е лайпцигският специалист по ислямска теология Кристоф Гюнтер.

 

Той твърди, че джихадистите се опитват да пренесат в настоящето на запада един идеализиран обществен модел, характерен за ранния ислямски свят, в който отношенията между властимащите, обществото и Бога са съвсем точно уредени. Става дума за класическите сунитски теории за държавата от 11 до 14 век. Точно това е целта на преселението, на нашествието. Ако имаха достатъчно оръжие, то щеше да изглежда по друг начин. Но нямат и отприщват човешкия поток.

 

И за да не цитирам само западни източници, ето какво гласи "червената нишка" на ислямистката идеология. Според пророка Мохамед мюсюлманите могат да бъдат управлявани само от истински мюсюлманин. Е, как това ще се съчетае с демократичните режими в Европа? Идеолозите на "Ислямска държава" отиват още по-далеч. Те твърдят, че мюсюлманитеу където й да се намирату имат нужда от своя емир. Сред шиитите нямало как да се търси подходящ човек, защото според сунитите те не са правоверни мюсюлмани. Затова претенции към тази титла предявява "халифът" Ал Багдади. Цивилното му име е Ибрахим Али ал Бадри, наричат го още и Ал Квараши, с което се внушава, че Ал Багдади е пряк потомък на пророка Мохамед. Та този човек има намерение да управлява мюсюлманите в целия свят: от Близкия Изток до Европа, Америка (Северна и Южна) и Сейшелските острови. Засега ислямистите мълчат само по въпроса за Китай, Япония, двете Кореи и някои страни от Далечния Изток. Там още не смеят да пипат.

 

А на нас, неверниците, ако останем живи след свещеното прочистване, ще ни се наложи да живеем по законите на шариата. Като не става с ятаган, ще го постигнат със заселване и превземане на територии чрез т.нар. "хуманитарна криза". От време на време ще ни взривяват, за да се поддържа дисциплината. И ако се питате, какво ни засяга нас всичко това, не е лошо да припомним мечтата на сегашния турски премиер Давутоглу да възстанови Османската империя в предишните й граници и желанието на "ИД" да ни включи в границите на бъдещия халифат.

 

Има обаче и друга истина, която също трябва да се казва. Тя е, че великите сили гледат собствения си интерес и ще се размърдат чак, когато им припари под краката.

 

На тях "ИД" продава петрол, а те (ние в това число) захранват тероризма с контрабандни оръжия и цигари. С парите от цигарите се купуват още и още оръжи и взривове. САЩ и НАТО воюват в Ирак и Афганистан, но целта е все по-неясна. Уж трябваше да се унищожят базите на терористите, но те всъщност се множат.

 

Светът винаги е бил голяма лудница. Народи са се избивали, преселвали, намирали са нова родина, други са умирали защитавайки своята. Оценките за историята на случилото се са разнопосочни. Човечеството поначало е доста глупаво. То все вярва, че огънят и водата могат да живеят заедно. Че Изтокът и Западът могат да другаруват. Накрая все се сещаме за Термопилите и шепата спартанци... Войни и и унищожение на природата, след това рев за последствията. Злини от хилядолетия, без които не можем. Повечето хора са циници по природа. Църквите и джамиите са място за приспиване на съвести. Така че нека го даваме по-реалистично с бежанците и се замислим повече за собствената си участ. Ако трябва да направим нещо, то е да се разправим с мафиотизираното статукво у нас и да заживеем по-добре. Станем ли привлекателни за бежанците - ще намерим и решение на техния проблем. И на своите.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14445 |25.08.2015 Пеевски вече не е гол като пушка, а медиен магнат . 30| 12149 |21.08.2015 Костинбродската коалиция на Борисов . 26| 12928 |20.08.2015 Сензация! САЩ са "признали" украинския сепаратистки регион Донбас още през 1959 г.? . 119| 58028 |18.08.2015 Биг Брадър - порно зрелище без елементи на разум
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads