Реклама / Ads
8| 5908 |03.09.2015 АКТУАЛНО

Б. Ноев: Бежанците да не бягат, а да хванат пушките!

.
Бойко Ноев
Смятам че тези хиляди, десетки хиляди млади мъже, здрави мъже, трябва да хванат пушките и както нашите предци и както европейските народи в миналото, когато някой е застрашавал тяхната територия, начин на живот, техните семейства, с пушка в ръка са се биели и са загивали. Европа и НАТО трябва да помогнат на тези хора да се върнат и да победят тези нашественици, които им режат главите и им изнасилват жените, заяви пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.
 
"Всяка държава е уникална по своему, но България е уникална с това, че е най-бедна в Европейския съюз. Освен това 10% от нашето население е свързано по някакъв начин с ислямската религия и съотношението между християни и мюсюлмани продължава да се влошава във вреда на християните", коментира още Ноев.

"Влошаването на двата фактора - по-бедна и етнорелигиозният състав на населението, безспорно подхранва националистическите партии, които от вчера говорят за смяна на геополитическата ориентация на България. Просто една от тези партии иска България да бъде в Евроазиатския пакт", допълни Ноев. Според него това е сериозна промяна и е заплаха за националната сигурност.

"Аз съм съгласен с тези, които казват, че това не е бежански проблем, а е своеобразен геополитически проблем. Това е едно преселение на големи групи хора, което създава неочаквани проблеми за Европа. То ще засили противоречията в Европейския съюз. Това ще го видим съвсем скоро, тъй като при никакво положение част от европейските страни няма да приемат позицията на Германия", каза бившият министър.

По думите му канцлерът Меркел е допуснала сериозна грешка обявявайки, че Германия е готова да приеме едва ли не всички, които желаят да отидат там. "Това създава проблеми не само за германското общество, но това е дето се вика техен проблем. Това създава проблем на обществата по пътя на мигрантите, защото виждате какво става в Сърбия, в Унгария, а вероятно може да се случи и в България при някакви обстоятелства", коментира още той.

"През 2013 г. в България имаше политици, които казаха че бежанците ще подобрят генофонда на българите. Не съм съгласен с тези, които смятат, че по този начин ще се реши проблемът с работната сила в Европа, това е позицията на Великобритания изразена чрез "Икономист" и е опасно българските политици да подхващат тези. За България това няма да бъде валидно. Продължавам да твърдя, че за България това е проблем за нашата национална сигурност“, категоричен бе Ноев.

"Европа, която е свикнала да работи в една постоянна обстановка, трудно се справя с такива неща. Европа сега ще се свие, ще се национализират системите за сигурност", каза още Ноев.

"Защо в България не се задържа никой, защото България чинно и много дисциплинирано, може би най-дисциплинираната страна в Европа, която приема бежанците, описва ги, сваля им отпечатъци на тези, които хване и ги регистрира, но тези хора си заминават", коментира Бойко Ноев и допълни, че трябва да направим всичко възможно, за да опазим своите граници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5229 |24.08.2015 Стратегът Ненчев: С 25 войника спираме бежанците от Македония . 0| 5268 |19.07.2015 Шефът на ДАБ: Разкрихме 3 медицински кабинета за бежанците . 3| 6064 |13.06.2015 ПЕС: Трябва глобална стратегия на ЕС за бежанците . 35| 13629 |27.05.2015 Фрог око: В Агенция за бежанците клокочат вулкани под мнимото затишие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads