Реклама / Ads
19| 8662 |03.09.2015 НОВИНИ

Даниел Вълчев: Не искаме възстановяване на Иван Костов

.
Даниел Вълчев
"Няма да се съгласим да се възстанови политическото наследство на Иван Костов", заяви Даниел Вълчев от Движение България на гражданите (ДБГ) в студиото на бТВ.Коментарът му бе по повод на изявлението на депутата Атанас Атанасов от ДСБ, който вчера пред същата медия обясни, че проблемът на Реформаторския блок е, че лидерите на ДБГ Меглена Кунева и на СДС Божидар Лукарски не искат да признаят фактическото лидерство на Радан Кънев в коалицията.
 
Според него това се доказвало от реалността, че когато премиерът искал да обсъжда нещо с РБ, звънял именно на Кънев."Бойко Борисов ли определя кой ще е лидер на РБ", попита Вълчев.По думите му в блока нямало проблем с лидерството, а с това как трябва да изглеждат реформаторите като политически субект.

"Някои хора искат да има еднолично ръководство като на партиите, създавани от Иван Костов. На мен лично това не ми харесва", коментира бившият образователен министър.

Той коментира, че местният вот е показателен дали един политически субект е устойчив или не."ДПС искат да участват във властта. Проблемът на тази партия е, че има нужда от релегитимиране заради натрупаните негативни нагласи на хората", каза още Вълчев по повод думите на Лютви Местан, че е необходима нова формула на властта.

Вълчев се обяви срещу осакатения вариант на промените в Конституцията. "След орязването казахме "браво, браво", а тези промени не са Бог знае какво. Те са много малко начало. Ставам все по-голям скептик", добави той.

Според Вълчев, ако промените в процесуалните закони изчакват промените в Конституцията, това ни обрича на много голямо чакане. "Опитваме се да представим врабче за ято жерави, а накрая ще се окаже, че врабчето дори не може да лети", каза той.  

По повод оттеглянето на подкрепата от страна на АБВ за промените в основния закон Вълчев заяви: "Нима има изненадани? Защо се учудваме, като знаем кой кой е в България. Георги Първанов няма как да прави съдебна реформа."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4541 |31.08.2015 Кунева: Не искаме сепаратистко коалиционно споразумение за кметове . 1| 5356 |29.08.2015 Даниел Митов не каза имената на българите, арестувани в Унгария . 9| 4819 |26.08.2015 Коритаров пита: Искаме ли да бъдем съавтори на Холокост? . 0| 4855 |29.07.2015 Протестиращи: Искаме оставката на Иван Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads