Реклама / Ads
43| 17027 |22.09.2015 ИНТЕРВЮ

Костадинов: Мулти-култи Европа е провалена, а България е еднонационална държава

.
Костадин Костадинов
Отидеш ли в Рим, се дръж като римляните и спазвай римските закони. От векове това е моделът. На който не му харесва, да се прибира откъдето е дошъл, казва за Фрогнюз председателят на ПП "Възраждане".
 
- Да започнем от темата за бежанците, защото тя определя дневния ред на Европа, а и нашия, дано го осъзнаваме. Наскоро заявихте, че Европейският съюз ще сподели съдбата на Римската империя. Много апокалиптично прозвуча, затова аргументирайте се!

- Кое е апокалиптичното? Че в Европа ще нахлуят милиони ислямисти, маскирани като бежанци? Че никой няма да може да ги спре? Че ще започне силова подмяна на населението на континента? Това се случва в момента, и въобще не е апокалипсис, а реалността в момента. Въобще няма нужда да се аргументирам. Просто пуснете новините по телевизиите и гладайте, за да се уверите сами.

 

- Провали ли се идеята за мулти-култи Европа на разбирателството и толерантността, впрочем?


- Тя е провалена отдавна. Европа никога не е била мултикултурна, дотолкова, доколкото всички държави в нея са част от общата европейска цивилизация. Дори и трите европейски страни с преобладаващо ислямско население (Албания, Косово и Босна) са силно повлияни от нея. От друга страна не трябва да бъркаме толеранстността и разбирателството с мултикултурализма. Това, че аз съм толерантен към някой различен и се отнасям с разбиране към него не означава, че ще го поканя да живее в къщата ми и да разполага с нея както намери за добре. А точно това се опитват да ни внушават вече години наред. Съвсем разбираема е и ответната реакция – никой няма да се остави доброволно да бъде заробен в собствената си страна от нахлуващи чужденци, които смятат, че Европа е длъжна да ги приеме и отглежда като домашни любимци.

 

- Свикнали сме с твърдението, че България е успешен модел на разноетнично многообразие, което на местно ниво в отделни общини не е преувеличено, но другаде има сериозни проблеми. Имаме ли ресурси да „продадем” някакво ноу-хау на Европа в това отношение.


- Извинявайте, но къде в България видяхте разноетнично многообразие? Нашата държава е българска, на българският народ. Това е записано и в Конституцията на страната. Това „многообразие“, също както и европейският мултикултурализъм, е мит. Страната ни е еднонационална, българите сме 87% от населението, поне според официалната статистика, а останалите общности са български граждани, част от българската нация. Точка. Така че не виждам за какво „ноу-хау“ става дума. Ако въобще можем да говорим за някакъв модел, той е заложен още от древните римляни. Отидеш ли в Рим, казвали те, се дръж като римляните и спазвай римските закони. От векове това е моделът. На който не му харесва, да се прибира откъдето е дошъл.

 

- Директно да задам въпроса, можем ли да си опазим земицата от огромното мигрантско море, което има опасност да ни залее. Как виждате България 5 години напред?


- Директно отговарям – да, но не и с това правителство. Хора, които превърнаха страната ни в долнопробна американска колония, с министър-председател изпълняващ безпрекословно нарежданията на американското посолство, с външен министър, говорещ български с американски акцент, с министър на отбраната, превърнал армията в посмешище, с президент, превърнал страната ни за присмех – всички те няма как да спрат ислямистите. Напротив – недай си боже американците да им заповядат, ще пуснат цялата тази джихадистка сган в България. Мислите, че не е възможно? Та те забраниха хуманитарни полети към Сирия, които са в помощ на страдащото от терористите цивилно население! Така те индиректно превърнаха България в съюзник на Ислямска държава. Единственият начин е това опасно за националната сигурност управление да бъде премахнато. Когато и да се случи това, все ще е безвъзвратно закъсняло.

 

- Какво е мнението ви за В. Орбан? Имаме ли нужда от един такъв и у нас? Ние предпочитаме да се бием в гърдите с толерантно отношение, да чакаме от Европа компенсации при евентуално връщане на регистрираните у нас бежански маси, да ни тупат до рамото, но да пренебрегваме националните си интереси.


- Е, този въпрос допълва предният ми отговор. Орбан е изключителен политик, възстановил суверенитета на страната си след десетилетия на съветска и американска доминация. Неслучайно и атаката на нелегалните емигранти беше насочена именно към Унгария, въпреки че по-краткия маршрут за Германия от Сърбия е през Хърватия и Словения. Гледам картата и се чудя – никой ли не си задава въпроса защо тълпите от хора напират да се движат именно по по-дългия маршрут? Очевидно е, че не са идиоти. Тъй като цялото нашествие не е случайно, а добре организирана акция, разбираемо е защо тръгнаха натам. За да дестабилизират Унгария, а по този начин и Орбан, на когото американците от няколко години се опитват да му стъкмят „цветна“ революция, но все не успяват да я направят като хората заради огромната подкрепа, която той има сред населението. Не виждам обаче как у нас ще бъде допуснат такъв политик да управлява. Страната ни е тежко зависима от САЩ, а унизителното робско положение на България е толкова тежко, че едва ли ще допуснат по законен начин някой да промени статуквото. Освен ако няма революция, разбира се.

 

- Не е ли време за референдум по темата бежанци?


- Ако за да прилагаме законите си, започнем да правим референдуми, значи държавата ни е умряла напълно. Според сега действащия Наказателен кодекс за незаконно пресичане на държавната граница се лежи в затвора до 4 години. За какъв референдум говорите тогава? Който пресича нелегално границата, се осъжда и след това или лежи, ли се експулсира обратно в родната страна. Такава е процедурата и няма нужда от референдум, за да се прилага. Още повече, че по действащото международно право бежанци у нас могат да бъдат само жителите на съседните страни. Откога граничим със Сирия?

 

- Нека да поговорим за вътрешната емиграция – на една определена общност у нас, която няма желание за интеграция, образование, работа. Този проблем е не по-малко съществен, а решенията все се отлагат (много нагъсто станаха изборите напоследък).


- Имате предвид циганите, нали? Ако за тях става дума, те подлагат България на вътрешна колонизация, което в перспектива ще превърне страната ни в циганска държава, ако този процес не бъде спрян. Там решението също е едно и то е изключително просто – да се спазват законите. Не си плащаш тока и водата – спират ти тока и водата. Не си пращаш децата на училище и ги караш да крадат и проституират – отнемат ти се децата. Крадеш, мамиш и убиваш – лежиш в затвора. Строиш незаконно – събаря ти се строежа. А не както сега – беззаконие и неравенство между цигани и българи, при което се стига до абсурдната ситуация малцинството да тероризира и малтретира мнозинството. Ако не им харесва, свободни са да си ходят. Където решат, никой няма да ги задържа насила в България. Индия би била добро решение, все пак от там са дошли.

 

- Историк и юрист сте; музеен директор, баща. Трябваше ли ви „дявол на магаре”, та да скачате и в политиката?


- Така или иначе политиката е „скочила“ върху всички нас. Имаме два избора – да търпим да ни мачкат хора, които са с интелектуални заложби на холна гарнитура, или да се опитаме да се борим. Знаете онзи стих на Ботев, нали – „...сърце, майко, не трае да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище...“ Стихотворението е „На прощаване“, писано е през 1868 г., но е актуално и днес. И тогава, и сега, нашите земи са управлявани от чужди антибългарски режими, и тогава, и сега България не е свободна. И тогава, и сега, всеки българин трябва да си направи сам избора – да живее робски, или да се бори за свободата си. Аз моят избор съм го направил.

 

интервю на Фрогнюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6785 |15.09.2015 Папата: Европа трябва да е „майка“, а не „баба“ . 8| 9748 |06.04.2015 Людмил Рангелов: Огромен проблем е, че съдилища в Европа отказват да ни върнат осъдени лица . 14| 19108 |04.12.2014 Историкът Г. Генов: Самуил и Иван Владислав имат живи роднини в Европа . 34| 8510 |07.08.2014 К. Костадинов: Зад нас няма медии и пари, но има вяра!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads