Реклама / Ads
78| 12860 |03.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Илиан Василев: С действията си в Сирия Русия "спаси" ИДИЛ

.
Илиан Василев
Забравете, че някой ще атакува ИДИЛ, особено руснаците. Всъщност с действията си в Сирия те "спасиха" ИДИЛ защото от сега нататък битката ще бъде по оста всички срещу Асад - Русия в Сирия.Путин по никакъв начин няма да си реши уравнението на властта в Русия.това пише бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.
 
Колегата Чуков даде вероятно най-добрата картина от арабски източници това къде са нанесени ударите. Пентагонът най накрая потвърди.

Първо, опитаха се медийно да скрият, че от Москва са отправили ултиматум към САЩ и съюзници да опразнят въздушното простанство над Сирия. Защото днес трябва да консумират не само отказа, но и предстоящите полети над Сирия на коалиционните самолети.

Второ, целите са на антиасадовска опозиция. Логиката на руските действия е да изчистят джобовете на съпротива и да оформят относително плътна зона без опоненти на Асад - в която да се консолидира властта на Асад. Това е схемата на замразения конфликт.

Трето, Забравете, че някой ще атакува ИДИЛ, особено руснаците. Всъщност с действията си в Сирия те "спасиха" ИДИЛ защото от сега нататък битката ще бъде по оста всички срещу Асад - Русия в Сирия. Не за друго, а с пряката си намеса Путин привлече вниманието на всички.

Четвърто, нито проблемът с бежанците ще се реши - напротив - предстоят активни военни действия, т.е. повече изходящи потоци от хора, нито конфликтът ще се замрази - следва пълзяща ескалация.Трябва просто да изчакаме да започнат да падат самолети и жертви.
Най-доброто бе разбира се да се договорят всички и да атакуват ИДИЛ. Това вече е невъзможно заради арогантните действия на Кремъл. Путин ще трябва да увеличи и военния си контингент защото Асад не може да осигури защита на неговите военни активи в Сирия. И така стъпка по стъпка по пътя към Ада.

Каквото и да стане в Сирия - Путин по никакъв начин няма да си реши уравнението на властта в Русия. Както каза вчера не друг а Кудрин - това за онези които си мислят че всички сме русофоби, "попаднахме в цугцванг - всяка крачка, която предприеме, влошава ситуацията".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8766 |23.10.2014 Цветан Василев: Поредна лъжа и подигравка на Управителя на БНБ с цялото общество . 15| 6205 |21.10.2014 Цв. Василев: БНБ бе унизена посредством подчиняването й на една алчна шайка . 9| 7258 |17.10.2014 Адвокатът на Ц. Василев: Предадоха го хора, вървели ръка за ръка с него . 14| 7124 |18.09.2014 Защитникът на Цв. Василев: Изявленията на Пеевски влияят на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads