Реклама / Ads
26| 5455 |06.10.2015 НОВИНИ

Ерменков: Дамоклев меч над главата на Плевнелиев- закона или РБ

.
Таско Ерменков
Президентът трябва да реши дали с неговата еднолична воля трябва да подкрепи политическите напъни на РБ, които искат Военното разузнаване да бъде оглавено от Йордан Бакалов или да се съобрази със закона. От друга страна премиерът го призова да наложи вето на Закона за Служба "Военна информация". Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Таско Ерменков от БСП.
 
Ние не сме против личността на Бакалов, увери той. "Искаме институцията да се оглави от човек, който има необходимото образование и авторитет. Ръководителят на Военното разузнаване ще бъде началник и на Оперативното военно разузнаване и на Тактическото разузнаване. Аз питам как цивилен началник ще може да управлява генералите там", посочи Ерменков.

В момента всички генерали в Българската армия имат квалификация на НАТО, посочи той и допълни, че и последният от тях, който е получил образованието си в Русия, се е пенсионирал. "Проблемът със Служба "Военна информация" не е политически. Ако някой е говорил за личности, това са били реформаторите". На въпрос ако президентът наложи вето, ще има ли мнозинство в НС, за да бъде преодолян, Ерменков каза: "Надявам се, че колегите на първо място поставят интересите на държавата".

По темата с ремонтите на самолетите ни, политикът каза: "Аз съм "за" последователност на политиката във ВСС и нашите ангажименти". Той припомни, че през 2012 г. министър Аню Ангелов е подписал договори с МиГ за ремонтът на изтребителите ни, днес ние имаме ситуация, при която министър Ненчев е в противоречие със себе си с цената на ремонта, предложена от Русия и Полша. "Този министър или не знае за какво става въпрос, или създава облак от дезинформация, за да ни заблуди, или е некадърен. Той е опасен за националната ни сигурност", обяви Ерменков.

"Искаме да има последователност в политиката по отбрана. Самолетите, които не летяха - учебно-бойните, бяха вдигнати да летят по времето на Пламен Орешарски", посочи Таско Ерменков. Нека да не гледаме обещанията, а какво е свършено. Проблемите са дълбоки, обобщи политикът от левицата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4181 |06.10.2015 Ерменков: Нещата в държавата не вървят добре и потъват като в блато . 9| 5311 |01.10.2015 К. Янков: Борисов да вземе главата на военния министър Ненчев . 7| 4442 |01.10.2015 БСП иска главата на министър Ненчев . 0| 4673 |14.07.2015 След гуляй мъж се простреля в главата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads