Реклама / Ads
2| 4428 |09.10.2015 НОВИНИ

Анелия Клисарова: Ще работя с браншовите организации за правилните решения за града

.
Анелия Клисарова - Варна
„Един кмет няма как да знае всичко, вие сте хората, специалисти, които може да давате правилни решения. Ще работим заедно“, това каза на среща с членове на Камарата на архитектите проф. Анелия Клисарова, кандидат за кмет на Варна, подкрепена от БСП и политически клуб „Екогласност“.
 
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с инфраструктурата на града и административното обслужване на фирмите. От камарата бяха категорични, че въвеждането на електронни услуги - следенето на движението на преписките по интернет, каквото е заложила в програмата си за управление на Варна проф. Клисарова, ще облекчи много работата им.
 
„Трябва да спрат да се дават разрешителни за промяна на статута на помещения, за да не се превръща всеки гараж в магазин“, коментираха представителите на архитектите. На срещата, на която присъства и водачът на листата на БСП Борислав Гуцанов, беше коментирана и темата с липсата на места за паркиране. По думите на членовете на камарата синята зона е решение, но не и преди да се създадат условия за паркиране. „Преди години, когато се правеше проектът за центъра, бяхме заложили буферни зона, където да се паркира, но те така и не бяха направени“, коментира арх. Георги Минчев. Той добави, че има реални възможности да се направят паркинги в центъра, като даде пример с пространството под входа на Морската градина. „Там дори стената е тухлена, за да може да се случи това“, обясни Минчев.
 
“Задължително е новият кмет да направи среща с всички институции – браншови камари – архитекти, строители, ВиК, Енерго , РДНСК и администрацията, за да се изчистят основните моменти в общата им работа“, предложи на проф. Клисарова арх. Димитър Стефанов. Представители на камарата поискаха и съществуващите експертни съвети в общината наистина да имат глас, а не да бъдат само консултативен орган за решенията на кмета, както е сега.
 
„Задължително е да направим подземни паркинги в централната част на града, помните, че бяха заложени такива, но те не бяха изпълнени и сега спешно трябва да наваксваме“, коментира Борислав Гуцанов. Той обясни, че паркинги на няколко нива може да има под „Севастопол“, под сегашния паркинг на общината и на още няколко места.

„Нямаме време и трябва спешно да се правят, защото ако общината не създаде условия за паркиране, хората ще продължават да обикалят изнервени докато успеят да намерят място. При положение, че не сме създали условия, не е коректно и да бъдат глобявани“, каза още след срещата Гуцанов.
 
„ Студентите ще могат да разчитат на стаж в общинската и районните администрации. Може да се работи по проекта „Студентски практики“ или да направим местна програма за това“, коментира Анелия Клисарова в отговор на въпрос на арх. Николай Гочев. Така студенти от специалности, свързани с административно обслужване, икономика, архитектура и др, ще могат в реални условия да се подготвят за бъдещото си работно място.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6033 |13.09.2015 Ласкин: Полуидиоти стават шефове на театри; кияци работят в МК . 11| 5897 |11.09.2015 Ген. Атанасов: С анкета имами работят за Турция в джамиите . 9| 4967 |26.08.2015 ARD: Българи живеят и работят като роби в Южна Италия . 17| 4814 |18.08.2015 Мерджанов: Много страни работят с Русия. Защо ние не можем?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads