Реклама / Ads
42| 9722 |11.04.2015 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов: Да закопчае Темида и да я изнасили - първата задача на правителството

.
Адв. Николай Хаджигенов
Живеем на различни планети с г-н Борисов. Изказването му за Крим е лаишко, както повечето му изказвания. Не е вярно че Западният свят се е примирил с Крим. Западният свят налага санкции, ембарго на Русия, това е дългогодишна практика, която изисква време, за да има ефект. Другата алтернатива е война.
 
Това заяви адвокат Николай Хаджигенов в студиото „На светло“ по Нова тв. Темата бе интервюто на премиера Бойко Борисов, което той даде пред Георги Коритаров, който също бе гост в предаването.

Коритаров смята, че към интервюто е имало повече интерес от чуждестранни медии, отколкото тук, именно заради темата за руската агресия и окупацията на Крим, която бе засегната.

Или оправдаваш Пеевски, или си срещу него. Не можеш да си по средата, коментира откъс от интервюто Хаджигенов, в което Борисов шикалкави по темата Пеевски.

Коритаров посочи, че Борисов е говорил като премиер, институция и държавник. Един премиер може ли да каже еди-кой си е виновен, след като такова определение може да бъде произнесено само от съдебна инстанция. Митологията от преди 20 години, която се въртеше в публичното пространство, доведе българите в стадий като индианско племе, което се страхува от гръмотевици и смята, че техният произход е божествен и не разчита на собствените си сили, а на вождове, коментира Коритаров.

Борисов говори като премиер. Борисов е политик от малък, откакто беше главен секретар на МВР. Но той не действа като премиер. Българските институции вместо да работят както трябва, те забъркват каша след каша, заяви Хаджигенов. Няма място, където да се бръкне в държавата, и да не изплува името на Делян Пеевски, продължи Хаджигенов.

С Темида винаги е цирк. Да закопчае Темида и да я изнасили - това е първото нещо, с което се заема всяко правителство, възмути се адвокатът. Министър Христо Иванов и зам.-министърът Петко Петков са единствените хора, които се опитват да правят някаква реформа в съдебната система, е мнението на Хаджигенов.

Борислав Сарафов имаше наглостта да каже, че ще гласува за Цветан Цветанов. Публично да заявиш, че си свързан с него, независимо дали на шега или не, е недопустимо, заяви Хаджигенов. А Цацаров е истинска катастрофа, продължи той. В интервю тези дни той каза, че най-голямото му постижение било, че е успял да спаси семейството си, възмути се адвокатът. Когато работата му е да спасява обществото. Явно, че обществото трябва да се спасява само, всеки един от нас е отговорен, защото иначе ще ни погубят.

Коритаров вметна, че винаги е така – омраза след първоначалния възторг, какъвто е бил случаят и с Цацаров. И заключи – не, няма начин да се спасим сами, защото сме затънали в неграмотност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4741 |11.03.2015 Адв. Хаджигенов: Смъртното наказание - див популизъм . 7| 5692 |05.03.2015 Адв. Хаджигенов: Прокуратурата е репресивна машина . 10| 6800 |02.03.2015 Николай Хаджигенов: Медицинсаката марихунана трябва да се разреши . 13| 7007 |28.02.2015 Адв. Хаджигенов: Лесно е да си роб, трудно е да си гражданин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads