Реклама / Ads
16| 20030 |14.08.2017 НОВИНИ

Американски губернатор: Обвинението срещу Цветан Василев е изфабрикувано

.
В обширна статия, озаглавена „Цветан Василев - българският Магнитски“, бившият американски губернатор Бил Ричардсън обяснява защо грубото накърняване на човешките права на Цветан Василев от страна на българската държава е илюстрация на системната злоупотреба с власт на българската мафия.
 

Ричардсън припомня случая „Магнитски“, който е убедил американските власти да приемат така наречения закон „Глобален Магнитски“, който дава право на американското правителство да санкционира корумпирани държавни чиновници, които нарушават човешките права по света. „Нападането на политически опоненти с лостовете на държавната машина е характерно за страните с високо ниво на корупция като България“, разяснява Ричардсън.

 

„Отмъстителни политически лидери в съдружие с предприемачи, които контролират медии и избират съдии, са организирали класически „корпоративен рейд“ по съветски модел, в опит да накарат [Василев] да замълчи“, допълва той.

 

Ричардсън отбелязва още, че неговият център има честта да подкрепи борбата за справедливост на Цветан Василев, тъй като той е посветил дипломатическата си кариера на борбата срещу корупцията и политическата репресия.

 

Топ дипломатът обяснява странните схеми на взаимодействие между българската прокуратура и определени медии и подчертава, че смята, че обвинението срещу Цветан Василев е изфабрикувано.

 

Според Ричардсън, американските власти ще се заинтересуват от корупцията в България и системното нарушаване на човешките права от страна на българските власти.

Той разяснява, че двама държавни чиновници са изиграли ключова роля в очернянето на Василев:

 

-медиен олигарх-народен представител, който е основен стратег на войната срещу Василев, обявена от държавата

 

-главен прокурор, който непрекъснато злоупотребява с власт, за да изпълнява политически поръчки, като скалъпва обвинения и се координира с медиите на въпросния олигарх.

 

Тук може да прочетете пълен превод на анализа на Бил Ричардсън

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4707 |12.08.2017 Кола се вряза в демонстранти в американския град Шарлътсвил . 1| 4467 |11.08.2017 Тръмп благодарен на Москва за изгонването на американски дипломати . 0| 4551 |07.08.2017 Майк Пенс не иска да е американски президент . 0| 5582 |05.08.2017 Полша може да откаже американските Patriot

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads