Реклама / Ads
43| 13893 |13.11.2015 НОВИНИ

Г-жо Бъчварова, пука ли ви какво разказва съпругата на посечения Устинов?

.
Румяна Бъчварова
Хора, близки до Алексей Петров искат да ни убият. Всички го знаят. Полицията също. Тези, които ни нападнаха, живеят с мисълта, че са над закона и безчинстват както си искат. Никой не може да ги спре.
 

Това разтърсващо признание направи пред Фрог нюз съпругата на посечения с брадва свидетел по делото „Октопод“ Николай Устинов-Ангелина. В момента жената се намира пред полицията в Ловеч. Цялата е посинена от побой, който й е нанесен от  биячите, водени по думите й от Румен-младеж с няколко висящи дела. Синът й Стамен е задържан за 24 часа, защото според  полицията е нарушил общественият ред. Така ченгетата разчели опита на младия мъж да защити баща си, когато нападателите опитали да убият  с брадва.

 

За случката днес:

 

Два часа след като разбрахме за смъртта на Георги Цветанов дойдоха петима човека. Надолу по улицата  имаше още толкова. Беше страшно. Срещу тях бяхме само аз и съпругът ми. Викнах на сина ни Стамен: Моля те, спаси баща ти! Вдигнаха брадвата и тя се заби отстрани на главата на Пламен. Мислех, че това е краят. А мен... аз цялата съм синя от тояги. Биха ме. Поцялото тяло имам синини от тоягите. Всичко ме боли. Не знам как оцеля Пламен. Сигурно защото Стамен се намеси. Спаси баща си. В началото всички си мислехме, че ще умре. Преди седмица същите хора пак дойдоха с брадвите. Те не дават да минаваме по пътя. Щом ни зърнат пак ни заплашват, че ще ни посекат.  Така е от много дълго време. Пуснахме жалби, обаждахме се на 112. И нищо. Тези хора са близки до бившия кмет Николай Павлов, а той пък в топли отношения с Алексей Петров.

 

Избори

 

Николай Павлов  и сега се кандидатира за кмет. Между първи и втори тур пак дойдоха негови хора да ни плашат, защото знаеха, че няма да го подкрепим. И пак жалби до полицията. Ама как да реагират, като полицаите слушат какво ще им каже този Павлов. Втори след Павлов в листата беше братът на Алексей Петров-Огнян. Те и други хора страдат от биячите. Не сме само ние.  Заплашват ги, че ще ги убият, а  после им казват да си мълчат. Така живеем тук. Само страх и ужас.  Тези, които ни нападат крадат горите, дрогират се, искат да заграбят всичко. Цялато това мъчение започна, след като Пламен даде показания в съда срещу Алексей Петров, разказва през сълзи Ангелина.

 

Наскоро семейството на Пламен Устинов, като знак на  последна надежда,  изпраща писмо с молба за помощ на шефа на МВР Румяна Бъчварова. С характерната за нея хладина, тя решава да прати жалбата обратно в Тетевен, където вече е залято с подобни, за които  нищо не е сторено. Най-ужасяващото е, че полицаите гледат по най-примитивния начин на конфликта, без да търсят истинските причини за него. Не се интересват и грам от последствията, свързани с човешкия живот на важен свидетел по едно от най-значимите съдебни дела у нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6142 |12.11.2015 Патриарх Неофит пред Фрог: Вартоломей е умен човек, знае къде какво да каже . 4| 4252 |10.11.2015 Бойко Ноев: Не виждам какво ново са решили политиците на КСНС . 9| 4281 |10.11.2015 М. Миков за КСНС: Постфактум обсъждаме какво са решили началниците в Европа . 8| 4804 |06.11.2015 Фрог око: Знаел ли е министър Ненчев, или не? На какво да вярваме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads