Реклама / Ads
3| 4958 |11.03.2015 НОВИНИ

Депутати бягат от темата за „Дунарит”

.
Депутати бягат като дявол от тамян щом чуят, че ги питаме за оръжейното предприятие „Дунарит”. Миналата седмица лицензът на фабриката беше отнет заради секретен доклад на ДАНС. Така съдбата на 800 работници остава под въпрос.
 
Щом разбраха за какво ще ги питаме, народните представители веднага се сещаха, че имат да вършат спешна работа или да тичат на предварително уговорена среща. Други пък обясняват, че нещата хич не са им ясни. Част от тях бяха посрещнати с въпроси за предприятието, докато влизаха в кафето на парламента. Стигна се дори до гонка. Те мигом правеха кръгом, с обещанието, че „Ей сега се връщаме”. След това, обаче ги засякохме да влизат от другия вход на въпросното кафе.

Единственият, който намери сили да говори по темата беше Румен Христов от РБ. Пред Фрог той сподели: Доколкото разбрах от министъра на икономиката има доклад от ДАНС по отношение на практики, които са свързани с националната сигурност на страната, на базата на който е отнет лиценза. Иначе това е едно от най-старите предприятия в България и то добре работещо. Въпросът е за кого работи и средствата, които се получават по този износ отиват ли за покриване на кредитите? Или отиван някъде другаде? Предприятието при всички положения ще бъде съхранено. Това, което каза министърът на икономиката на Националния изпълнителен съвет вчера е, че за работниците ще има заплати и те няма да спрат работа. Другите неща, които касаят изясняване на собственост, за кого се работи, предстоят да бъдат детайлно разгледани и решени.
Депутатът подмина въпроса дали някой, който беше заинтересован да фалира КТБ, сега има интерес да срути оръжейното предприятие с лаконичното: „Не съм чувал такова нещо”. След това уточни: Когато една структура като ДАНС дава доклад, тя трябва да носи отговорност за твърденията си.

В медиите се появиха мнения, че тези които стоят зад фалита на КТБ, сега искат да сложат ръка и върху печелившото предприятие, което работи със страни като САЩ и Израел и изпълнява поръчки за НАТО.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7681 |07.03.2015 Лазаров: Напускам системата на МВР, стига Борисов да подпише . 0| 4507 |06.03.2015 Депутатите гласуват днес оставката на Вучков? . 12| 4783 |26.02.2015 Смях! Депутатите не открили Първанов по GSM-а да му кажат за дълга . 8| 5065 |20.02.2015 ДПС пак взриви пленарна зала с темата за възродителния процес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads