Реклама / Ads
1| 3472 |16.04.2024 НОВИНИ

Добромира Костова от "Зелено движение": Не е сега моментът да се цепим и напускаме кораба

.
Добромира Костова
Бившият съпредседател на "Зелено движение" и настоящ общински съветник в Пловдив Добромира Костова обяви, че замразява членството си в партията и остава част от групата на ПП-ДБ в местния парламент. Напрежението идва след решението на Движението да напусне партията.
 

"Не напускам групата на Продължаваме Промяната - Демократична България в Общински съвет - Пловдив и не одобрявам взетото от Националния съвет на Зелено движение решение да се яви на предстоящите парламентарни избори извън формата на ПП-ДБ", написа тя във Фейсбук.

 

Костова подчерта още: "От месеци спрямо ПП-ДБ се води безпрецедентна мръсна и очерняща кампания на всички нива - политическо, медийно, с дезинформация и фалшиви новини, със спорни и откровено политически назначения в служебния кабинет, поставящи под съмнение резултата от предстоящите избори. Примерите за това вече са безчет."

По думите ѝ каквито и грешки да направи коалицията в последните месеци, очевидно е "направила и нещо много правилно за България, щом в момента целият апарат на дълбоката държава е впрегнат срещу ПП-ДБ".

 

"Смятам, че моментът е крайно неподходящ за цепене и напускане на кораба. Във всяко друго време бих разбрала желанието за търсене на собствен път и изява, но не и във времена на тежка политическа криза. И в тази връзка към момента съм замразила членството си в Зелено движение. Все още имам надежда, че в някакъв момент в бъдещето партията отново ще бъде организацията, в която намерих съмишленици и подкрепа за водене на модерни зелени политики", категорична е тя.

 

"Зелено движение" обяви преди ден решението си да напусне ПП-ДБ и търси друга форма за явяване на предстоящите на 9 юни избори.

 

"Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи. Гласуването на Националния съвет бе предшествано от широко допитване до членовете на партията, което също показа подкрепа за явяването извън ПП-ДБ", казаха от партията в понеделник.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2359 |16.04.2024 Премиерът Главчев поиска смяна и на земеделския министър Кирил Вътев . 0| 2333 |16.04.2024 Заради липса на ракети Украйна не успяла да спре руски удар срещу електроцентралата в Трипиля . 4| 2292 |16.04.2024 БПЦ показа кадри от поругаването на гроба на Патриарх Неофит (ВИДЕО) . 0| 5773 |16.04.2024 Димитър Къцарков за ФрогНюз: Иронично, Нетаняху и Хаменей си направиха подарък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads