Реклама / Ads
0| 6132 |14.07.2015 НОВИНИ

Двойник на Пеевски се появи на протеста срещу Цацаров

.
Източник: Булфото
Хиляди хора скандираха „Оставка“ пред Съдебната палата в столицата. На протеста, организиран в подкрепа на съдебната реформа и за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров, бяха изпратени над 200 полицаи, видя екип на Фрог нюз .
 

Болшинството от присъстващите  бяха млади хора между 20 и 35 години. Имаше и много от посрадалите от фалита на КТБ.  По същото време и на същото място беше организиран и контрапротест, което за кратко обърка всички. Едните, подкрепящи реформата, застанаха от едната страна на сградата, а другите - на противоположната. Два кордона от униформени направиха буферна зона от около 100 метра, за да не могат опонентите да си пречат.

 

В момента, в който се разбра къде е единият и другият протест, множеството от хора се пренеса в онази част, която е за оставката на Цацаров. Така подкрепящите го останаха само шепа хора.  Наложе се движението по бул. "Мария Луиза" да бъде блокирано, тъй като хората не можеха да се поберат пред палатата. Най-голяма атракция в редиците на привържениците на реформата се оказа около 30- годишен мъж, който приличаше на депутата от ДПС  Делян Пеевски. Всеки, който го зърнеше се стряскаше, но само за кратко. Разликата веднага биеше на очи, тъй като двойникът беше с около 50 кг . по-слаб от оригинала.

 

Протестиращите издигнаха лозунги с надписи като: „Аз съм психо, щом питам за Бисеров, „Булгартабак “ и обществените поръчки“, „Цацаров , иди си без бой“  и т. н. Един от най-отявлените критици на прокуратурата адвокат Николай Хаджигенов, този път беше сменил костюма с черна фланелка  с надпис: „Тези форми не са от рИформи “. Политици не бяха забелязани между редиците на протестиращите. Подобно на времето от протестите срещу „Орешарски “ и сега всички  дружно викаха: „Оставка“ и „Мафия“ и "Реформа".

 

Скандиранията бяха  придружени със свирки и дюдюкания. Дрон  пък снимаше отгоре множеството от хора и „следеше“ как се развиват нещата. Фрог  забеляза млад мъж, облечен неглиже, който през цялото време предаваше по телефона случващото се. Непрестанно повтаряше в слушалката: Не мога да разбера кои са платените, като в същото време се луташе между множеството.

 

Останала изолирана и малобройна, агитката, подкрепяща Цацаров  реши да спечели вниманието, като сложи тонколони  и наду с все сила „Гънс  енд  роузес “. Мъж на средна възраст се луташе с един лист и подканяше всички да се присъединят към музикалната група, защото им било разрешено да протестират до 22 часа.На въпрос коя кауза защитават, той вдигна безпомощно рамене  и смотолеви : „Чета тука, че са дали разрешение на някаква  жена, друго не знам“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4280 |14.07.2015 Заведоха съдебен иск срещу медиите на фамилията на Пеевски . 0| 6851 |13.07.2015 Сугарев пред Фрог: Медиите на Пеевски са обслужващи и не са реални . 0| 12339 |29.06.2015 ШОК! След "Левски" и ЦСКА под контрола на Пеевски . 0| 9096 |26.06.2015 Близнашки: Пеевски да си гледа бизнеса и да остави политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads