Реклама / Ads
2| 2343 |30.04.2024 НОВИНИ

Германският външен министър: Израелско-палестинският конфликт да се реши на принципа две държави за двата народа

.
Германският външен министър Аналена Бербок Източник: БГНЕС
Германският външен министър Аналена Бербок се обяви за увеличаване на хуманитарната помощ за ивицата Газа и решаване на израелско-палестинския конфликт на принципа две държави за двата народа. Тя направи това по време на разговори с колегите си от западни и арабски страни в Рияд, съобщи ДПА.
 

В рамките на обсъжданията Бербок бе категорична, че създаването на самостоятелна палестинска държава е част от цялостния мирен процес и че уреждането на конфликта на принципа две държави за двата народа остава конкретна цел на германската политика, информираха снощи източници на ДПА от средите на германската делегация в Рияд.





Бербок взе участие в среща на арабски и европейски външни министри в Рияд, свикана по инициатива на Саудитска Арабия и Норвегия, а в дневния й ред са били перспективите за уреждането на конфликта чрез обособяването на две държави и признаването на Палестина.

 

Двудържавното решение на израелско-палестинското противопоставяне предвижда мирно съвместно съществуване на Израел и палестинска държава, която да възникне в границите на палестинските земи, окупирани от Израел след 1967 г. - Западния бряг, Източен Йерусалим и ивицата Газа.





Но израелските власти открито отхвърлят подобна възможност, докато терористичната организация Хамас заяви, че иска самостоятелна държава за палестинците, но уточни, че няма да признае официално държавата Израел.

 

Бербок подчерта също така, че "съществува спешна необходимост от подобряване на хуманитарния достъп до Газа и освобождаване на заложниците", беше съобщено след преговорите.

 

Тя е имала и доверителни разговори с арабските и западните си колеги за конкретни стъпки за прекратяване на бойните действия и намиране на трайно решение на конфликта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2859 |30.04.2024 Радост за търговците! Нулевото ДДС за хляба остава до края на годината . 0| 2343 |30.04.2024 WINBET със специална промоция за реванша за Купата Ботев – ЦСКА . 2| 2343 |30.04.2024 Жерар Депардийо ще бъде съден по обвинения в сексуално посегателство . 0| 2478 |30.04.2024 "Политико": Фон дер Лайен отваря вратата към твърдата десница в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads