Реклама / Ads
6| 5670 |15.04.2024 НОВИНИ

Гешев поиска директна очна ставка с Бойко Борисов заради "Барселонагейт", "чекмеджегейт" и “синия кръст”

.
Иван Гешев, Бойко Борисов
"Заявих, че искам директна очна ставка с Борисов, тъй като не поисках прекратяване на всички дела - "Барселонагейт", "чекмеджегейт" и “синия кръст”", посочи Иван Гешев днес
 

"Поводът за разпита ми в Националната следствена служба бе опитът за убийството ми на 1 май миналата година и сега ме уведомяват, че имам качеството на пострадал”. Това каза още бившият главен прокурор Иван Гешев пред журналисти след разпита му в Националната следствена служба.

 

Гешев добави, че близо една година след нападението го разпитват за първи път. "Бивш главен прокурор, правят опит да го убият и накрая е пострадал", заяви Иван Гешев и хвърли обвинения към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Подозирам, че зад опита ми за убийство стои той, смята Гешев, имайки предвид лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, малко след като бе разпитан в Националната следствената служба (НСлС). Разпитът продължи един час. Според Гешев темата е била взривът, който избухна до автомобила му преди една година.

 

"Уведомиха ме, че няма да разпитат Борисов и Габриел, както настоявах", посочи Гешев и каза, че е поискал директна очна ставка с Бойко Борисов.

 

Гешев коментира и актуалните политически скандали в МВР и митниците. Според него разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който беше задържана шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова, е бил пазен в последните години.

 

Той допълни, че целта е била смяна на главния секретар на МВР и овладяване на канала.

 

По повод изтеклите информации за евентуални връзки на бившия главен секретар Живко Коцев с участници в канала, Иван Гешев заяви:

"Това дали има контрабанден канал, или няма контрабанден канал, не е най-важното. Цялостната картинка е завладяване на съдебната система, което се случи, смяна на "Митниците", за да може да се финансират изборите и смяна на главния секретар, за да може да се манипулират изборите, които предстоят".

 

Според Гешев за връзките на Коцев "с тези контрбандисти" сее знаело отпреди две години.

 

"Ясно е, че този канал се пазеше. Сега само ще се смени шефът на този канал. Това е поводът да се направи, но реалната причина е Агенция "Митници" и Министерството на вътрешните работи, защото МВР прави 30% от резултата, останалите 30% ги прави "Информационно обслужване", от 30% купения и платения вот станаха 90%.

 

Финансирането, което се получава от контрабанда и т.н., това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е такъв, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са си сложили министъра на вътрешните работи", коментира Иван Гешев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2550 |15.04.2024 Кулеба: Критично е да поддържаме помощта за Украйна . 2| 3602 |15.04.2024 БДЖ вдига драстично цените на билетите за пътуване с влак . 8| 2506 |15.04.2024 Военният министър Атанас Запрянов: Докато има война между Русия и Украйна, сигурността в Черно море е под въпрос . 0| 2540 |15.04.2024 Икономистът Румен Гълъбинов: Приемането на България в еврозоната през 2025 г. е трудна, но не и непостижима цел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads