Реклама / Ads
9| 5415 |02.10.2015 НОВИНИ

Хаинов за Фрог: Във вените ни тече песента за Райна княгиня

.
22-годишният панагюрец прави събитие утре вечер в родния си град – масово изпълнение на песента за Райна Попгеоргиева, така както само българинът умее да я изпее.
 

Идеята се роди у мен напълно спонтанно, не съм обмислял дълго, но ми се щеше да покажем как трябва да се изпълни тази песен, защото тя и за мен, а и вярвам за доста българи, има особено значение, особена символика и поражда чувства, които не са обвързани с ежедневната политика, заяви за Фрогнюз организаторът на груповото изпълнение на песента за Райна княгиня, което ще се състои утре вечер в Панагюрище. Той се казва Иван Хаинов, студент в ТУ-София, на 22 години, родом от Панагюрище.

 

Това, което излезе миналата седмица от началото на кампанията на ДПС, с изпълнението на песента за Райна княгиня, ме провокира да се замисля редно ли е тя да се изпълни по този начин, какъв е контекстът на изпълнението, затова реших, че трябва да има съответен отговор, аргументира се Хаинов.

 

В Панагюрище очакваме да се съберат доста хора, защото над 1000 души са заявили участие във Фейсбук страницата на събитието. Поканите са около 15 000, като събитието не е публично, защото, когато го замислях и правех, сложих отметка за лично събитие. Поканите се разпространяваха от човек на човек, всеки ги е пратил до онези свои приятели, които е преценил, т.е. който не е поканен на събитието, не го е виждал във Фейсбук. Имам известни опасения, че може да се направи опит за предизборна употреба на събитието, но ще направя всичко възможно да се избегне всякаква употреба на предизборни плакати, агитации и под., така че всичко да протече както трябва, защото ни е кеф да изпълним тази песен, защото се чувстваме добре, когато я пеем, защото това просто тече във вените ни. Затова не се съмнявам в панагюрци и в българите въобще; предполагам, че тези, които ще дойдат, са на същото мнение като мен. Допускам, че може и да има такива, които ще вдигнат някой плакат или някоя партийна абревиатура, но се надявам да не посмеят много на фона на цялата атмосфера, каза още Хаинов.

 

Събитието ще стане на Мемориалния комплекс „Априлци” от 18 часа. Половин час преди това ще създадем подходяща атмосфера. То няма да е дълго. Ще се чуе химна, ще кажа две-три думи на хората, ще изпеем песента, ще има хоро…И приятели ще снимат, ще има видеоклипове, та дори един-два дрона ще снимат от въздуха, разказа Хаинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6437 |02.10.2015 Само във Фрог: БГ красавица агитира Юнкер да свали мониторинга върху България . 5| 4649 |01.10.2015 Босия пред Фрог: Прекарах ареста си в болницата . 5| 6346 |01.10.2015 Само във Фрог: Връзкарство препъна Семов по пътя към върха . 32| 5458 |30.09.2015 А. Славчев за Фрог: САЩ цели да превърне Сирия в следващата Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads