Реклама / Ads
25| 5483 |12.09.2014 НОВИНИ

Кр. Янков: Увеличение на цената на тока не трябва да се допуска

.
Красимир Янков
Увеличение на цената на електрическата енергия не трябва да се допуска, особено в кризата, в която се намира почти всяко българско домакинство. Това заяви във Варна Красимир Янков, кандидат за народен представител от Коалиция „БСП лява България” в 3-ти Варненски МИР.
 

 Той посочи, че БСП е доказала  още от самото структуриране на 42-то Народно събрание, че е възможно при желание на политиците да се промени законодателната основа, да се намерят резерви и да се запази цената на тока за всички български граждани. „Тогава, когато държавният регулатор искаше увеличение на цената на електрическата енергия с до 40%, ние доказахме, че това може и да не се случва. Увеличение на цената на електрическата енергия не трябва да се допуска, особено в кризата, в която се намира почти всяко българско домакинство. Ние имаме експертите, модела по който това може да се случи и българските граждани могат да разчитат на нас”, категоричен бе Красимир Янков.

 

На въпрос как ще коментира твърденията на други политически партии, че задържането на цената на електричеството е изкуствено постигнато, Янков посочи, че проблемите за в бъдеще могат да бъдат на тези, които са собственици на централи от възобновяеми енергийни източници. „Проблемите ще са за тези, които бяха включени в енергийната система по време на мандата на ГЕРБ през 2012 година. Те бяха включени в системата на висока преференциална цена и всъщност ключа към запазване на цената на електрическата енергия е точно ограничаване на работата на тези вятърни съоръжения и намаляване на изкупната цена на тока. Разбира се, политическа партия ГЕРБ започват в предизборната кампания да внушават, че ще се увеличи цената на електрическата енергия”, коментира кандидат-депутатът от БСП.

 

Той призова българските граждани да помислят, защо са били включени тези съоръжения през 2012 година и каква е собствеността им, след като политическа партия ГЕРБ от сега започва да подготвя българското общество, че цената ще се повиши. „Така всъщност основната тежест ще бъде поета от всички български граждани, а облагодетелствани ще бъдат собствениците на вятърни и слънчеви централи”, заяви в заключение Красимир Янков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4534 |09.09.2014 М. Димитров: Има данни, че цената на „Южен поток” е скочила с 1 млрд. лв. . 21| 5257 |08.09.2014 Продадоха на Миков чувал с картофи с поръчение да пази цената им . 20| 5026 |03.09.2014 EVN поиска 17,9% увеличение на цената на тока от 1 октомври . 9| 5335 |26.08.2014 Щонов: Плавно трябва да се увеличи цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads