Реклама / Ads
4| 2415 |26.04.2024 НОВИНИ

Явор Божанков: ГЕРБ искаха да включат трети партньор в една коалиция, която нямаше нужда от такъв

.
Явор Божанков Източник: Нова ТВ
ГЕРБ искаха да включат трети партньор в една коалиция, която нямаше нужда от такъв. Може би, сега точно заради това се правят тези избори, за да може да се вкара такъв партньор. "Ние зестрата на ГЕРБ не я искаме", коментира иносказтелно Явор Божанков, депутат от ПП-ДБ, в ефира на Нова тв.
 

Реформите се случиха на първото ниво - на ниво Конституция. Още на втората стъпка ГЕРБ направиха невъзможно да имаме работеща съдебна система, не желаят да губят влиянието си. Тяхната цел е да запазят старите обществени отношения и старите начини, по които се управлявали и старият начин на правене на политиката.", допълни Божанков.

 

"Ние ще търсим мандат да продължим промените. Ако избирателят ни отреди ролята на опозиция, значи отговорността да се състави мнозинство може би ще е на ГЕРБ и ДПС", каза още депутатът.

 

На въпрос, ако все пак получат мандат с кого биха разговаряли, дали ГЕРБ са възможен партньор, Божанков заяви: "Това ще реши избирателят. Ако дадат на ГЕРБ мандат да затвърдят статуквото, значи може би отговорът е отрицателен".

 

Той бе категоричен, че ще търсят мандат да продължат реформите в съдебната реформа. "Българите искат справедливост и работеща съдебна реформа. И Европа иска това", повтори още депутатът.

 

"Вратата към ГЕРБ е отворена, но метафорично казано, двама души не могат да минат едновременно през една врата", заключи Божанков.

 

Божанков призна също така, че ПП-ДБ са допуснали грешки от своя страна, което води и от отлив на избиртели.

 

По отношение , свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание, Божанков увери, че това не е лично отмъщение за това, че същите хора преди време свалиха Никола Минчев. „Росен Желязков беше избран от мнозинство с много ясен мандат – 9 месеца, след това подава оставка и представител на ПП-ДБ става председател на парламента. Ние веднага я поискахме, но не я получихме”, отбеляза депутатът. Според Божанков причината се кореняла в това, че от ГЕРБ искали да налагат своя дневен ред в Народното събрание. „Желязков беше инструментът това да се случи”, подчерта народният представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2588 |26.04.2024 "Това е моят дом": Животът в зоната на изключване на Чернобил . 0| 2328 |26.04.2024 С малко по-високи температури посрещаме Цветница . 2| 2319 |26.04.2024 В последния си работен ден: Депутатите обсъждат вдигане на заплатите на военните . 0| 3026 |26.04.2024 Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads