Реклама / Ads
9| 4440 |05.02.2024 НОВИНИ

ISW: Авторитарният режим започва да пречи на Путин

.
Руските военни блогъри продължават да критикуват властите заради неспособността им да предоставят по-ново въоръжение на армията. Според тях руското производство на дронове върви зле и липсва иновативност, посочват в анализа си от Института за изследване на войната. Експертите припомнят, че недоволството на военните блогъри е възникнало след неуспешната наскоро руско механизирано нападение близо до Новомихайловка, Донецка област, когато украински дронове нанесоха удари по настъпващи руски бронирани превозни средства и танкове.
 

Според военните блогъри лошото управление на производството на дронове води до неоправдани загуби и ще бъде "бичът" на военната победа на Русия в Украйна. В критиките се включи и депутатът Андрей Медведев, който заяви, че проблемите в масовото производство на руски дронове води до продукция, която няма необходимите технологични адаптации, за да се конкурира с украинските дронове на бойното поле. Според него случилото се в района на Новомихайловка е показало небрежност от страна на руските командири, защото са позволили бронирани превозни средства да влязат в битка без подходящо оборудване за радиоелектронна битка. 





Случилото се край Новомихайловка е показателно за много събития вътре в Русия, посочват още анализаторите. Според тях всичко показва, че руският президент Владимир Путин продължава да се сблъсква с дилемата на авторитарния режим, който систематично му пречи да получава точна информация за военно-политическите реалности в Русия. ISW посочва, че събитията в Новомихайловка са накарали известен военен блогър да публикува тирада, в която обвинява руската бюрокрация и Министерството на отбраната (МО), че умишлено укриват информация от Путин, вероятно в отговор на неотдавнашните усилия на руските пропагандисти да прикрият руските военни неуспехи. Военният блогър твърди, че в Русия съществува култура, при която местните власти работят в тясно сътрудничество с регионалните медии, за да цензурират и прикриват от Кремъл всякакви негативни съобщения.

 

Военният блогър твърди, че през 2004 г. Путин е създал консултативна институция на гражданското общество, наречена Руска гражданска камара, чиито членове да наблюдават дейността на местните власти, за да предоставят негативна, но точна информация "на върха", но камарата не е успяла да го направи, защото представителите на камарата са решили да запазят мълчание - също като длъжностните лица, които са избрани да наблюдават.





Военният блогър отбелязва, че след това през 2011 г. Путин създава Общоруския народен фронт, за да се насочи към същия проблем, и че инициативата е успешна, докато представителите не започват да следват стъпките на Руската гражданска камара.

 

По думите на военния блогър руското МО полага подобни на регионалните служители тайни усилия, за да прикрие своите неуспехи от Путин, и се възмущава от гласовете, които подкопават тези усилия.

 

Военният блогър заяви, че руското МО прави почти невъзможно за военните блогъри и държавните служители да посещават фронтовите линии и твърди, че има слухове, че руското военно командване изпраща генерали в Сирия, ако те започнат да общуват често с Путин.


Неотдавнашните усилия на Путин да отговори на опасенията на блогърите относно недостига на руски безпилотни самолети и неуспехите при отблъскването на украинските сили от източния (ляв) бряг на Херсонска област показват, че той продължава да вижда смисъл в това блогърите да служат като конструктивна опозиция, която проверява руските правителствени и военни служители.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4256 |05.02.2024 Слънчево, с температури към 15° днес . 8| 6371 |04.02.2024 Съдия Цариградска: Зад Мартин Божанов вероятно е имало структури, функциониращи от десетилетия . 4| 4449 |04.02.2024 Израелската армия е убила още бойци на Хамас в град Хан Юнис . 5| 4279 |04.02.2024 Хиляди на протест в германския град Бремен срещу десния екстремизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads