Реклама / Ads
5| 2562 |24.04.2024 НОВИНИ

Иван Анчев: Целта на Руската федерация е да се посее съмнения у българите

.
Иван Анчев, експерт по сигурност и съпредседател на Атлантическия съвет на България Източник: БГНЕС
"В България трябва да има отделна агенция, която да противодейства на хибридните атаки."
 

Това мнение изрази пред БНР Иван Анчев, експерт по сигурност и съпредседател на Атлантическия съвет на България.

 

"Целта на Руската федерация е да се посее сянката на съмнението и на някаква емпатия спрямо един абсолютно престъпен режим. Ние, като държава не сме готови за противодействие. Нямаме единно звено в държавата, което да противодейства на хибридните атаки. Те са различни от кибератаките и ще стават все по-големи", каза още специалистът.





Като част от тези хибридни атаки той вижда и повишаването на напрежението около диалога за връщането на наборната служба.

 

"Не мисля, че има  намерение за връщане на наборната служба в която  и да е държава от НАТО в момента. Армиите на НАТО са професионални.

 

Това е точно този хибриден елемент, който цели да всее в България разцепление и раздор в обществото", посочи още той.

 

Анчев анализира значението на помощта, която американският Сенат отпусна за Украйна.

 




"Тази помощ е жизнено важна за украинския народ и държава. Тя е закъсняла, но все пак е налична и ще даде възможност на украинските сили да защитават своя народ от тези варварски атаки, които Руската федерация извършва спрямо жилищна, енергийна и всякаква друга невоенна инфраструктура. Тази помощ не е само военна по същество. Има и съществено финансово-бюджетно измерение за самото функциониране на украинската държава. Тя ще даде възможност на украинските въоръжени сили да дадат отпор на агресорите. Трябва да има такъв, защото това, което се случва в момента в Украйна, може да се случи на цяла Европа", смята експертът.

 

Анчев одобрява готвените промени в Украйна, според които със закон ще бъдат връщани мъжете на възраст за наборна военна служба, които са напуснали страната. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2521 |24.04.2024 Части от АЕЦ "Белене" тръгнаха за Украйна . 0| 2313 |24.04.2024 СИНПИ: Нужна е пълна оценка на въздействието на Закона за въвеждане на еврото . 0| 2307 |24.04.2024 Хората с увреждания ще имат право на безплатна винетка за електрически автомобили с мощност до 160 конски сили . 0| 2316 |24.04.2024 Петър Витанов: Няма да се кандидатирам за европейски депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads