Реклама / Ads
23| 5081 |07.07.2014 НОВИНИ

Жельо Бойчев: Стойнев активно налагаше социалната програма на БСП

.
Това, че в БСП има различни мнения и виждания по различни въпроси, няма нищо драматично, заяви народният представител от ПГ на КБ Жельо Бойчев. По думите му постъпката на Сергей Станишев е достойна за уважение. Народният представител обясни, че случващото се е било необходимо, за да се даде знак на левите избиратели, че е разбран техният вот на 25 май. Според него решението на Станишев дава възможност на партията да отиде с нов лидер на Бузлуджа и на изборите. Той бе категоричен, че това не е знак за слабост или провал.
 

 

Според него ще има много кандидати за заемане на лидерския пост в БСП. „От днес започва процесът на номинации. Кандидатурата на Драгомир Стойнев е една от най-сериозните. За него голям плюс е това, че той активно участваше в налагането на управленската програма на левицата в социалната и икономическата област”, каза още Бойчев в ефира на bTV .

 

На въпрос дали след като Станишев е подкрепил кандидатурата на Стойнев не е предрешен въпросът, той отговори, че решенията в БСП се взимат от  членовете й. Бойчев обясни, че са важни личните качества на кандидатите, но по-важното е да се вземат в предвид вижданията на всеки един от тях и техните платформи за това каква трябва да бъде БСП, какви идеи трябва да защитава от тук нататък. „Важното е в следващите 20 дни да се стигне до всички структури, максимален брой членове и те да бъдат привлечени в процеса на обсъждане”, заяви той.

 

Социалистът коментира още дали Първанов ще се върне в БСП. "Той вече е създал нов политически проект и няма как да се говори за връщане назад", категоричен е Бойчев.

 

На въпрос дали при смяната на лидера е възможно сближаване на позициите между БСП и ГЕРБ, той отговори, че целта на новия лидер е левицата да се яви с нова сила на изборите и резултатът от тях ще определи разпределението на силите. Бойчев обаче изрази мнение, че не е привърженик на широките коалиции.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 5399 |07.07.2014 Манолова: Станишев е за Стойнев, но няма да ми пречи в битката за лидер . 24| 5344 |07.07.2014 Френски социалисти искат Стойнев за лидер на БСП . 27| 4888 |05.07.2014 Станишев сочи Стойнев за свой заместник . 20| 5320 |16.06.2014 Стойнев: Спрян е газът за Украйна, не и за Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads