Реклама / Ads
11| 4652 |28.03.2024 НОВИНИ

Журналистът Огнян Стефанов с нова документална книга за войната в Украйна

.
Изданието се фокусира върху причините, довели до агресията на Кремъл
 

Две години след старта на руския терор в Украйна разследващият журналист Огнян Стефанов представя своите очерци по темата. „Путин, войната и ние“, публикувана от „Ентусиаст“, изследва обстоятелствата от миналото и настоящето, които водят до трагичните събития, на които сме свидетели днес, както и каква е позицията на България в конфликта. Авторът свързва болната амбиция на господаря на Кремъл за власт извън границите на своята държава с историята за Конниците на апокалипсиса, описана в Откровенията на Йоан от Библията.

 

Огнян Стефанов работи в някои от най-големите печатни издания в България, а през 2006 г. създава сайта „Фрог нюз“, превърнал се в медия за журналистически разследвания и сурови критики на корупцията в управлението и магистратурата. Автор е на шест книги, между които „Кома“, „Мафията от КГБ до ДС“, „Господари на моргата“, „Интервю с диктатор“ и др.

 

С новата си документална книга журналистът провокира към откровен разговор за това как се стигна до ада на войната, който руският президент отвори в Украйна. Стефанов събира и излага множество известни и непознати сведения, които служат за претекст на Кремъл да започне жестокия конфликт, хвърля светлина върху упорито прикривани моменти от биографията на Владимир Путин и говори за фалшивата пропаганда, която се разпространява в България.

 

Авторът разказва за военната намеса на Русия, която подклажда чужди конфликти; за ниската ефикасност на нейния държавен апарат; за тезата на Александър Дугин, че украинският народ трябва да бъде избиван; за неразрушимите руско-български корупционни схеми; за съмнителната статия на Путин, с която обосновава решението си да започне „специална военна операция“; за украинските контрааргументи в прочита на историята; за връзката между „Турски поток“ и войната; за психологията на диктатора и разкрива още много смущаващи факти за унищожителните действия на Кремъл.

 

Колко са завоевателните войни, които Русия губи? Как въпреки всичко украинците разбиват мита за непобедимостта на втората армия в света? Колко срамни тайни крият българо-руските отношения? Според Огнян Стефанов отдавна е време тези истини да бъдат казани. С всеки изминал ден хората получават доказателства за това как кремълският лидер и неговата армия се опитват да сбъднат зловещото пророчество за края на света, но и много сведения остават скрити.

 

Официалната премиера на книгата ще се проведе на 4 април 2024 г. от 18:00 ч. в Книжен център „Гринуич“.

 

Книгата може да бъде закупена от тук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2362 |28.03.2024 Новият стратегически пропаганден наратив на Русия - "Украйна е корумпирана" . 0| 2717 |28.03.2024 Сахарски прах покри много райони в България . 1| 2978 |28.03.2024 Сигнал за бомба в Софийския университет и в Съдебната палата /обновена/ . 12| 2367 |28.03.2024 ГЕРБ ще преговарят с ИТН по третия мандат, ако ги поканят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads