Реклама / Ads
0| 5627 |26.06.2015 НОВИНИ

Караджов: Българските служби са пробити от руските, Куюмджиев: Вие стен напаст

.
Гроздан Караджов
Нямаме закон за тероризма. Но също така нямаме закон и за сигурността като цяло. Имаме устройствен закон за ДАНС . Това ме притеснява, каза депутатът Гроздан Караджов по БНТ по повод терористичните атаки днес.
 

  У нас дори няма определение какво е национална сигурност. Срещу тероризма има глобално действие и ние сме само брънка. Партнирането  ни с други служби срещу терористичните звена е важно. Българските служби са под тежко подозрение, че са пробити от руските спецслужби . За това не всичко им се споделя. Няма нито една имунизирана страна от тероризма . БСП  няма да разберат какво е партньорство. Чуждите служби са много по-подготвени от нас. Предлагам да не експериментираме със сигурността на страната, а да слушаме партньорите. Да се извадят всички служители на Съветския съюз. Може да се участва активно в глобалните действия срещу тероризма, обясни Караджов, опитвайки се да захапе  събеседника си от БСП  Явор Куюмджиев.

 

 Той отбеляза, че една от слабите ни страни е хоризонталните връзки в институциите. МВР  като му се постави задача, добре се организира. Но ако МВР  и военните трябва да си партнират, тогава става много трудно. Започват работни групи, от които нищо не произтича, разкритикува  депутатът. Относно дебатите около цената на тока обясни:   Дългият инкасатор цяла България знае, че е Румен Овчаров и НЕК , тая фалшива структура. Сега се чудим как чрез икономии да платим хонорара на Ахмед  Доган  за „Цанков Камък“. В Швейцария той струва 5 пъти по-евтино, зачекна той Куюмджиев.

 

Той не му остана длъжен и се защити:  С такъв брутален човек няма смисъл да споря. Какви ли не глупости казахте.  Проблем са текущите разходи, а не „Цанков Камък“ и „Белене“. Ако гледаме в миналото да погледнем и какво е казал Хан Аспарух с тока. Вие сте напаст, която ще унищожи до край българската енергетика. И хората ще го разберат, защото ще се вдигнат цените от първа необходимост. Нека да стане ясно кой е поискал фалита на КТБ . БСП  беше силата, която предотврати краха на цяла България, отбеляза Явор Куюмджиев.

 

Според него нашите служби са подчинени на чужди интереси, извън България, на запад от границата.  Най важни са действията и морала на хората, които работят в службите за сигурност. Цялостният морал на държавата е унищожен. Следващията закон няма да ни реши сигурността. По време на „Борисов 1“ беше викната тук сирийската опизиция, която сега създава проблеми. Управляващите са в тежка паника. Няма изход от ситуацията, към която са тръгнали. Искат 10 процента да намалят администрацията. Създаването на паника е специалитет на тези хора, завърши той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4290 |09.06.2015 Руското ембарго спъва българските земеделски производители . 0| 4790 |05.06.2015 Зита Гурмай изказа подкрепа за българските социалисти . 2| 4799 |04.06.2015 Шефката на ПЕС-жени ще участва в конференция на българските социалистки . 0| 4452 |20.05.2015 Гласуват накуп 4 закона за службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads