Реклама / Ads
12| 6091 |21.07.2017 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Корупция без политически чадър не може

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Корупция без политически чадър не може. Това е ясно. Политиката се използва задкулисно за лични цели. За това искаме да знаем кои политици са взимали пари от КТБ. Това мнение изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 

Цацаров  е казал, че тези имена ще излизат. Корупция с четене на закони не се бори, а с прилагане на закони. Поисках среща с Румен Радев по въпросите за националната сигурност-свободната продажба на земеделска земя, законът за корупцията, КСНС  и въпросът за СЕТА. Единият нов орган за борба с корупция- ГЕРБ искат да е общ от досега съществуващите т. е нищо ново.

 

Хората, които са вътре, в законът пише, ще изкарат мандатите до край. Т. е едни и същи хора ще борят корупцията. Кой ще го избира този орган? Законът не дава отговор. Първи вариант е да се назначава от МС.Това е абсурд. Друг вариант е председателят да се избира от парламента, а той да си избира тези под него. Пак не е независим. През септември ще внесем цялостна концепция.

 

Повече от две лобита  се бият в ГЕРБ за НДК. Така излиза. Вътре се бият за едни пари. Опропастиха председателството. ГЕРБ прехвърлят отговорност там, където не трябва. Връщат се до 63-та година. Времето оправда позицията ни след изборите Деница Златева да не е министър. Сега щяха с нея и с БСП  да си измият ръцете. Щяхме да сме изтривалка на техните престъпления.

 

Валери Симеонов е говорител на други. Менда  Стоянова заяви, че клас прослужено време  е отживелица. Това беше идея на ГЕРБ. Опитаха да я прокарат през Симеонов. ГЕРБ дадоха назад, но го отнесе техният коалиционен партньор.

 

 Слаба ми е оценката за кабинета „Борисов3“. По бедността никакво движение. Увеличи се само минималната пенсия. Ще започне обедняване. Вдигат се цените-вода ток, такси. По тема бедност, Борисов е надолу. Нищо не се случи от това, което подписахме на КСНС. Полицай във всяко село да сте видели?! Да не са го обещавали. Приемат се лобистки закони-законът за концесията. Държавата е разтресена от скандали. Те не решават нищо. Председателството можеше да ни обедини. Но около какво? Досега се занимаваха с кражбата на плочки пред НДК . Повечето от заседанията се изнасят в Брюксел. Какъв по-голям удар от това?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5469 |21.07.2017 Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ . 4| 5645 |20.07.2017 Ще борим корупцията със съвещания и планове от министерствата . 0| 5176 |20.07.2017 Нинова: Симеонов мисли, че ще ни заблуди за клас прослужено време? . 3| 5969 |13.07.2017 Италия готова да ни даде софтуер за борба с корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads