Реклама / Ads
0| 2281 |29.03.2024 НОВИНИ

Кошмар в Южна Африка: Момиченце на 8 години оцелява само при автобусна катастрофа, загинали са 45 души

.
45 души са загинали в ужасяваща катастрофа Източник: Мястото на ужасяващия инцидент
Четиридесет и пет души са загинали в Южна Африка, след като автобусът, в който са пътували, е паднал на около 50 м от мост в пропаст, съобщават властите. Осемгодишно момиче, единственото оцеляло, е откарано в болница със сериозни наранявания.Автобусът преминал през бариера и се запалил, когато паднал на земята в североизточната провинция Лимпопо.
 

Пътниците са били поклонници, пътуващи от столицата на Ботсвана Габороне за великденска служба в град Мория. Според южноафриканската обществена телевизия SABC автомобилът е загубил контрол и е излязъл от мост на планинския проход Ммаматлакала между Мокопане и Маркен, на около 300 км северно от Йоханесбург, съобщава Би Би Си.

 

Спасителните операции продължиха до късно вечерта в четвъртък, като според съобщенията някои от загиналите са били трудно достъпни сред отломките.

 

Министърът на транспорта Синдисиве Чикунга, която отиде на мястото на инцидента, изрази "искрени съболезнования на семействата, засегнати от трагичната автобусна катастрофа".

Тя заяви, че южноафриканското правителство ще помогне за репатрирането на телата и ще проведе пълно разследване на причините за катастрофата. "Нашите мисли и молитви са с вас в този труден момент", добави тя. "Продължаваме да призоваваме към отговорно шофиране по всяко време с повишена бдителност, тъй като през този великденски уикенд по пътищата ни се движат повече хора."

 

Южна Африка има лоши резултати в областта на пътната безопасност.

 

Във великденско послание, публикувано по-рано през деня, президентът Кирил Рамафоса призова гражданите да "направят всичко възможно, за да бъде този Великден безопасен". Той добави, че това "не трябва да бъде време, в което да седим и да чакаме да видим статистика за трагедии или наранявания по нашите пътища".

 

Превод и редакция ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2316 |29.03.2024 Бойко Борисов: Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят, Радев е отговорен и няма да позволи колизии . 9| 2767 |29.03.2024 ПП-ДБ предлагат комисия в НС да разследва "Турски поток". Какво знаем за пътната карта, ГЕРБ, Русия и Украйна? . 9| 9329 |29.03.2024 Мартин Димитров за ФрогНюз: Негативите за България от “Турски поток” са всъщност 5 млрд. лева. Поели ли сме пред Русия допълнителни ангажименти? . 14| 2796 |29.03.2024 Министърът в оставка Тагарев: България е част от НАТО, имаме стратегически интерес да помогнем на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads