Реклама / Ads
17| 5415 |13.01.2011 НОВИНИ

К. Костадинов: Касим Дал не може да разцепи ДПС

.
Камен Костадинов Източник: Булфото
Според Камен Костадинов Касим Дал имал лидерски амбиции и по този начин той си обяснява поведението на съпартиеца си.Основният мотив е накърнено честолюбие за това, че не е заместник-председател, а иска да е лидер, заяви той, повтаряйки тезата си от вчера.
 

По-рано днес от ДПС обявиха политика на мълчание по случая с оставката на Дал, но явно Костадинов има „разрешение" да коментира ситуацията.

Депутатът посочи, че в редиците на ДПС се е шушукало, че Касим Дал имал апетити към лидерския пост, но според Костадинов това са само клюки.Отдавна се говори в нашите среди, че г-н Дал обикаля по структурите и търси недоволни, говорил за създаване на паралелни структури, изтъкна Камен Костадинов. Досега винаги съм считал, че това не е вярно, допълни той.

Костадинов не споделя фактите, изнесени от Касим Дал в писмото му до местните структури на партията. Считам, че аргументите му са формални и неискрени, подчерта Костадинов.

На всички заседания на Централното оперативно бюро на ДПС участвал и Дал и никога не изказвал подобни позиции, каквито изрази в писмото си.Според Камен Костадинов ДПС не е в изолация, нито вътрешна, нито външна. Като неприятна той определи създалата се ситуация около напускането на Касим Дал. Дал е с дългогодишна биография в ДСП и едно подобно действие води до някакви сътресения, които в никакъв случай не са от полза за партията, изтъкна още Камен Костадинов.

ДПС обаче според него има достатъчно сили и ще се справи със създалата се ситуация. Не мисля, че той, или който и да било, има ресурс да разцепи ДПС, подчерта депутатът.Той смята, че лидерът Ахмед Доган има добри контакти извън България, той обаче не можа да отговори защо миналата година турският премиер Ердоган е предпочел да се срещне с Касим Дал, а не с Ахмед Доган.

Лично Костадинов се изненадал от постъпката на колегата си. Стана ясно обаче, че Касим Дал няма да бъде изправен "пред другарски съд" заради случващото се.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6634 |13.01.2011 О. Октай: Чакайте кал и компромати срещу Касим Дал . 37| 8497 |12.01.2011 Касим Дал хвърля оставка, обявява война на Доган? . 25| 6359 |20.12.2010 К. Костадинов: Да си бяхте прибрали тихомълком посланиците! . 14| 5211 |24.09.2010 К. Костадинов: Доган е взел пари, но проектите не са започнали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads