Реклама / Ads
53| 7787 |19.01.2016 НОВИНИ

Костов: Гася си телевизора за ВСС! Тежко опорочена институция!

.
Иван Костов
Всички бюджети на силовите ни ведомства са по-малки от тези на мюсюлманското вероизповедание у нас, заяви по БТВ Иван Костов. Той добави, че у нас има и емисари, а всичко се прави с цел политическо използване на това вероизповедание у нас.
 
Властите не се намесват, защото вероятно калкулират тези свои страхове. На 24-ти от ДПС ще се опитат отново да вземат контрол над мюсюлманското вероизповедание, но вероятно това няма да стане и така ДПС ще загуби симбиозата си с него. Тази политика е от 2002 година, много стара е, обясни той.

Разцеплението в ДПС се дължи и на въпросното влияние, Движението стана полесражение на тези сили, обясни Костов.

Има и лъч светлина. Сегашното ръководство ще остане и ще продължи агонията на мюсюлманското вероизповедание, която има за резултат най-мощната емиграция. Но има разпад на вярата, хората се отказват от нея, а тя е на битово ниво, на нивото на ритуала, в 130 джамии няма служби. В момента и Русия, и Турция са в слаба позиция, нямат сили да се намесят преди всичко поради санкциите от ЕС върху Русия и заради поведението на Турция в конфликта с кюрдите и в близкоизточния конфликт.

Внимателният прочит на речта на Доган показва, че тя е съставена от всичките клишета, произведени в Кремъл. В този смисъл нещата с Доган са ясни. Мнозина казват, че ДПС е преживяла трусове и винаги се е възстановявала. Като корпорация тя няма да изчезне, но на следващите избори ще вземе с 1/3 по-малко гласове отколкото на местните, а на по-следващите - с още 1/3 по-малко и ще стане трето- и четвърторазредна сила, прогнозира Костов.

Пропаганда срещу ДПС няма да правят в България, а ще правят турските медии, които водят истинската битка с Доган, а те влизат във всеки турски дом.

Всъщност Русия воюва срещу турските въоръжени сили в североизтична Сирия, опитвайки се да елеминират този анклав там, обясни още Костов. Те воюват отдавна.

Вече сме в процес на обезсилване на проклятието на България. Дали с Доган, или с Местан, то е нежелан партньор на политическото управление в България, каза той.

Българските служби са с вятърничаво отношение към националната сигурност, каза още Костов. Добави, че вярва, че ДСБ вървят в правилната посока и ги подкрепя.

ВСС е тежко опорочена институция, аз даже гася телевизора, когато започнете да говорите на тази тема, каза още Костов. Самото отиване на премиера във ВСС е пак намеса, гледано отстрани, това е размяна на удари, което не трябва да става между властите. Тази тежка обремененост се вижда отвсякъде, добави той, но не се съгласи, че съдебната власт е била ударена не от вчера, а от 25 години. Ако всичко е било толкова лошо, как сме членове на ЕС и на НАТО, попита той и каза, че страната е имала и големи възходи. Но не Тодор Живков е манната небесна на тази страна. Има малцинство от хора, които твърдят това.

Няма значение срещу какво протестират хората, те трябва да знаят какво искат да се получи, а затова трябва да си прочетат историята, смята Костов. 25-те години преход са цветен период за България, заяви той.

Най-голямата оценка за мандата на президента Плевнелиев е у него самия, но не мога да кажа, че не е бил държавник, заключи Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5506 |10.01.2016 Иван Костов: Трябва да изгоним турския посланик . 64| 9963 |18.12.2015 И. Костов: ДПС пречи на България, елитът му се срива заради ислямизма . 81| 11267 |16.12.2015 Иван Костов: Който вярва, че този кабинет ще направи реформи, е наивник . 12| 4915 |02.12.2015 Г. Костов: Лица с рисков профил са били в "буса с бомбата"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads