Реклама / Ads
11| 5562 |21.10.2014 НОВИНИ

Лукарски: Нямам общо с назначаването на Ива, бях изненадан

.
Лидерът на СДС Божидар Лукарски
Нямам никакъв пръст в назначаването на Ива Йорданова за зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина, както и Реформаторският блок няма нищо общо. Ние с това правителство нямаме много вземане-даване.
 
Това заяви пред bpost.bg лидерът на СДС Божидар Лукарски по повод последния скандал в служебното правителство. Приятелката на Лукарски, с която той потвърди, че живее на семейни начала, стана известна с участието си в „Шоуто на Слави“ и формата „Умна и красива“ беше назначена наскоро за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

„Назначението стана изненадващо и за мен след като се разкриха някакви далавери в Агенцията за българите в чужбина. Тя общо взето е единственият човек, който се е нагърбил с това“, каза лидерът на СДС.

Той съобщи, че когато Ива Йорданова бе назначена за съветник на вицепремиера Илияна Цанова, е настоял тя да напусне партия „Движение България на гражданите“ и Реформаторски блок.

Името на лидера на СДС е спрягано за министър на правосъдието или на младежта и спорта в правителството на ГЕРБ. „Действително много колеги от съдебната система ми се обаждат и ми казват: „Айде да се видим, че имаме идеи за реформа на съдебната система“. От тях разбрах, че съм щял да ставам министър на правосъдието“, коментира Лукарски.

Той има обяснение и за произхода на информацията, че може да оглави Министерство на спорта: „Имах няколко предизборни срещи със студенти и хора от НСА. Казах им, че принципно последните министри на спорта не си вършиха работата, както и че аз имам идея и стратегия за навлизане на спорта във висшето образование. Един студент тогава ми зададе въпрос: „Ако ви предложат да станете министър на спорта, ще приемете ли?“ И аз отговорих: „Да.“

От думите на Лукарски стана ясно, че той има желание да бъде част от бъдещия Министерски съвет. „Честно казано не съм се замислял, но като че ли имам малко по-високи амбиции от Министерство на младежта и спорта“. Лидерът на СДС твърди, че в Реформаторския блок въобще не са обсъждани министерски места.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5929 |19.10.2014 Страхил Ангелов: Според БСП аз не ставам, нямам потенциал и съм нелоялен . 8| 4607 |16.10.2014 Симеонов: Нямаме претенции за участие в постове . 11| 4871 |09.10.2014 Лукарски: Не се разцепихме и няма! . 3| 4291 |05.10.2014 Б. Лукарски: Борисов ни има телефоните, ще преговаряме заедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads