Реклама / Ads
4| 2538 |25.04.2024 НОВИНИ

"Майната им на хората - да мрат". Руски знамена, "Възраждане" и трепетите на един общинар-пчелар

.
"Майната им! Те да си мрат в блока! Не е проблем, но на пчелите въздейства това нещо". Това казва горнооряховският общински съветник от "Възраждане" Иван Атанасчев по време на заседание на съветниците. Из профила му във Facebook се веят руски знамена и Георгиевски ленти. Още по-любопитно обстоятелство от социалните мрежи пък е, че изглежда сякаш Атанасчев не се занимава с какво да е, а с тъкмо с пчеларство.
 

Скандалното изказване "Майната им на хората – да мрат" от последното заседание на местния парламент породи широко обществено недоволство. Думите му пък са уловен от микрофоните в залата и са породени от жив интерес за благото на пчелите.

 

От регионалното издание RegNews обаче разбираме, че Иван Атанасчев се занимава именно с пчеларство. Разбираме и как мъжът, който явно няма против даумират данъкоплатци - тоест хора, които му плащат заплатата и в чието благо той е длъжен да работи, в края на март дори разказвал на деца в етска градина как пчелите правят мед. В публикацията мъжът е описан именно като пчелар.

 

Същият Иван Атанасчев, който в попрището си на политик казва, че няма против хорат да мрат, участва и в земеделските протести по време на редовното правителство, които целяха да издействат продължаване на паричните потоци към сектора. БНТ ни представя мъжа като "овощар и пчелар".





На мартенското заседание трима общински съветници коментират темата с антените на мобилните оператори по покривите на жилищните сгради, съобщава БНР.

 

Неформално, но пред пуснати микрофони и онлайн излъчване на сесията, единият от общинските съветници – Иван Атанасчев от "Възраждане", казва:

 

"То, майната им, те да си мрат у блока, не е проблем, ама на пчелите въздейства това нещо". 

 

Друг съветник му отговаря, че нищо не може да се направи, а ако може - би било много трудно:

 

"Няма изследване, а другото е, че това си го решават живущите в блока".

 
След тези думи Атанасчев възкликва: "Майната им! Те да си мрат в блока! Не е проблем, но на пчелите въздейства това нещо".





Потърсен за коментар, Иван Атанасчев заяви:

 

"Всеки сам преценява къде иска да живее, всеки сам преценява какво да сложи на къщата си, на покрива, как да го сложи, дали иска да го облъчват някакви лъчи. Те сами преценяват дали искат да живеят".

 

Попитан - ще се извини ли на гражданите на Горна Оряховица, Атанасчев каза:

 

"Ще се извиним на когото трябва". 

 

Председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов каза, че сега разбира за случилото се и ще разпореди проверка:

 

"Като изгледам записа и ако има наистина такива реплики, изречени по време на заседанието, ще предприемем мерки, съгласно правилника". 

 

ФрогНюз

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2312 |25.04.2024 Либерализацията на пазара на тока се отлага с една година . 0| 2325 |25.04.2024 След среща с британския финансов министър: Зеленски зове за затягане на санкциите срещу Русия . 0| 3871 |25.04.2024 Евростат: Цените на тока в България са били вторите най-ниски в ЕС през второто полугодие на 2023 г . 1| 2320 |25.04.2024 Елена Йончева към Жозеп Борел: Дали, ако заложниците на хутите бяха от по-голяма европейска държава щеше да се стигне до тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads