Реклама / Ads
5| 4176 |08.11.2014 НОВИНИ

Мерджанов: Това е една коалиция на политически недоимък

.
Атанас Мерджанов
Твърденията, че управляващата коалиция е двойна са митове. Ясно е, че коалицията е четворна. Това е една коалиция на политически недоимък.
 

Това заяви Атанас Мерджанов по БНТ.Спопред него тази коалиция може да се е обявила за проевропейска и реформаторска, но с увеличаването на броя на министерствата е показала, че се търсят други баланси. Мерджанов коментира, че включването на АБВ и министерското място, което са получили е показателно за това, как е сглобена коалицията

Той обясни, че вотът на българските граждани е отредил на БСП мястото на опозиция, партията ще следва твърдо този път. "Няма да бъдем злобна и креслива опозиция. Още в нощта на изборите гарантирахме, че по важните въпроси ние ще търсим съгласие с водещата политическа сила", поясни говорителят на БСП.

 

Той коментира, че има някои съвършено неприемливи неща в програмната декларация на правителството и е чудно как те ще съжителстват. Като пример за това Мерджанов даде данъчната политика. По думите му, макар и въведен от БСП, плоският данък е бил необходим тогава и не е бил премахнат по време на управлението на левицата заради несъгласието на коалиционния партньор. На въпрос за отношенията на БСП с ДПС, Мерджанов отговори, че в последните месеци ясно са се видели разграничителните линии.

 

За промените в БСП Мерджанов каза, че няма как само с промените в ръководството да се постигне решаваща победа на едни следващи избори. Ще се търси анализ на състоянието на местните структури на партията. "Едно от решенията на НС на БСП беше да се проведе пълен цикъл от отчетно-изборни конференции в 5 области, в които имаме най-слаби резултати", зави той. По думите му най-важно е връщането на доверието на българските граждани и то не се постига само с организационни и политически мерки, а със смислени опозиционни действия в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5847 |05.11.2014 Адвокат Л. Рангелов пред Фрог: Има немалко примери за това, че прокуратурата действа под натиск . 9| 4274 |04.11.2014 Мерджанов: Преговорите вървят към политическо фиаско . 34| 6536 |02.11.2014 Том. Дончев: Правителство с премиер Радан Кънев - готови сме и на това . 1| 4478 |30.10.2014 Мрежата на ЧЕЗ се натовари с 24% през уикенда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads