Реклама / Ads
16| 4709 |08.09.2014 НОВИНИ

Министър Бакалов отрече за политически чистки в МВР

.
Не извършваме политическа чистка в системата. Няма да отговарям на нападките, защото имам пълното право да си избера хората, с които ще работя. Аз не знам кой ще е следващия министър. Как ще подготвям нещо за някого, като не знаем кой ще е този човек, обясни в сутрешния блок на БНТ Йордан Бакалов.
 
Преди малко повече от седмица изпратихме писмо с препоръки до общините да си почистят коритата на реките и шахтите. Някои общини са си свършили работата съвестно, други не. Нямам право да налагам никакви санкции спрямо общините или да ги задължавам да почистят речните корита. Трябват промени в законодателството в тази насока, каза Бакалов.

Аз като вътрешен министър, не мога всяка сутрин да ставам и да гледам какво ще е времето. За последните дни съм изминал 1200 км, за да посетя наводнените райони. МВР не е всичко в тази държава. Аз не съм хидроинженер и не мога да коментирам какво е станало в Димитровград. Там тече проверка, но тя се ръководи от прокуратурата и ние само изпълняваме техните разпореждания. Има проблем в комуникацията с общините. Мога да дам за пример Мизия. Там отпуснахме 1 млн. лева и още не сме получили документи, че тези пари са осчеводени и похарчени за нуждите на хората, каза още Бакалов.

Бакалов коментира и последните случаи на бити журналисти. И в двата случая извършителите са задържани. Водят се следствия. Аз не мога да раздавам присъди. Системата на МВР трябва да бъде уважавана. В Бургас наши служители са се опитвали да спасяват хора от удавяне, а те са ги замервали с камъни. Не извършваме политическа чистка в системата. Няма да отговарям на нападките, защото имам пълното право да си избера хората, с които ще работя. Аз не знам кой ще е следващия министър. Как ще подготвям нещо за някого, като не знаем кой ще е този човек, обясни Бакалов.

Работим усилено срещу купуването на гласове. Нямам абсолютно никакви притеснения относно отпечатването и извозването на бюлетините за изборите. Работим по сигнали за купуване на гласове в цяла България. Мен не ме интересува коя политическа сила или кой политик стои зад едно такова престъпление. Няма да има толерантност към никой. За мен не е важно да има шумни и пиар акции. Трябва да се върши работа и да се събират доказателства за престъпленията, разкри още Бакалов.Той бе категоричен , че не се очаква нова бежанска вълна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4450 |05.09.2014 Министър Щонов: Грози ни дупка от 1 млрд в енергийната система . 6| 6126 |04.09.2014 Министър Щонов разсекрети документите по "Южен поток" . 5| 7862 |03.09.2014 Порожанов и земеделският министър деляли бизнес . 46| 10065 |03.09.2014 Въпрос: Чобанов взимал ли е по 50 000 рушвет като министър?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads