Реклама / Ads
7| 12234 |10.09.2014 НОВИНИ

Мощен и свиреп циклон връхлита Балканите

.
Балканите ще бъдат застигнати от циклона "Талия", който ще донесе мощни ветрове и интензивни валежи от дъжд, предаде македонското електронно издание setaliste.com.mk. Метеоролозите вещаят, че най-потърпевша от циклона ще е Хърватия, която още утре ще бъде застигната от мощна буря.
 
Очаква се в неделя температурите да се понижат. Опитът от това лято показа, че повечето бури идват от Централна Европа към страната ни.

В България 30 малки язовира в районите, които бяха засегнати от поройните дъждове, са под постоянно наблюдение. Екипите на пожарната продължават работата си по отводняването на засегнатите от бедствието райони на територията на страната, стана ясно от думите на заместник-директора на пожарната старши комисар Васил Василев. Той успокои населението, че след пика на наводненията в Северозападна България в четвъртък и петък, а след това и в Югоизточна България през уикенда, ситуацията се нормализира.

Според прогнозата на НИМХ към БАН през нощта облачността ще намалее до предимно ясно време. Утре ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. След обяд по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Западна България и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 25° и 30°. В София - около 25°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността по южното крайбрежие, но без валежи. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°, температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

В петък и събота ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд и над западните райони, където на отделни места ще има и превалявания. Вятърът ще е от изток, предимно слаб. В Източна България температурите слабо ще се понижат, но ще се задържи все още топло и максималните в страната ще са между 24° и 29°. Сутрин на места в низините видимостта ще е намалена. В неделя облачността ще се увеличи и на повече места в Западна България ще превали. Без валежи ще остане в източните райони. Температурите ще са с градус-два по-ниски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6035 |10.07.2014 Иван Бояджиев: Ал Кайда създадоха 17-пъти по-мощен взрив . 13| 5971 |20.05.2014 Откриха в "Джендема" младежите, загубени в Балкана! Омаломощени, но добре! . 1| 5389 |30.04.2014 И през празниците - циклони с вагони . 4| 5324 |07.10.2013 Мощен взрив оглуши Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads