Реклама / Ads
40| 5966 |10.02.2014 НОВИНИ

Надежда Нейнски: ЕНП припозна ГЕРБ, защото няма друг на терена

.
Десницата ще се консолидира. Вярвам в това иначе нямаше да участвам в Синьо единство. Ние не напуснахме, а ни помолиха да напуснем. Това заяви евродепутатът Надежда Нейснки в предаването "Лице в лице" по БТВ.
 
Попитана защо са ги помолили, тя отговори, че СДС е започнало да си сътрудничи с ГЕРБ и всички, които не са били съгласни с това - е трябвало да напуснат. Малко известен факт е, че на част от колегите ми, включително и на мен, ни бяха предложени места в листите. Споразумението, което беше предложено на Синьо единство бе споразумение на квоти. Формулата, която предложиха бе в Реформаторският блок да няма равнопоставеност на партиите, което е абсурдно, защото хората делегитимират всяка една от тях. Хората не искат това деление на малки и големи, а ние да се опитаме пак да ги излъжем е неприемливо за мен, обяви Нейнски.

По думите й и тя, и г-жа Кунева са показали какви са, когато са били на власт."Кое му е миналото, когато си имал възможност да водиш преговори за затварянето на 3 и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" - въпросът не е кога да се затвори, а как, обясни тя.По думите й месеци след това Кунева и Царя са отворили отново проекта Белене, а той е черната каса на задкулисието. Това не е хрумване, нищо не става случайно. Моят въпрос към Кунева е какво ги е накарало, попита тя.

Резултатът от управлението на Десницата е, че България свали визите. Важното е да защитиш интереса на страната, а не само да преговаряш. Главите, по които ние сме преговаряли за ЕС, са с много добри условия. Вижте какво става на границата с Турция, къде е министър - председателят и външният министър. Не трябва да те е страх да се скараш с този или с онзи, за да не предадеш гражданите си.

Попитана как България изглежда от европарламента, тя отговори, че ЕС е инструмент. Значими сме, ако правим неща, който са значими. Ние настоявахме ГЕРБ да включи проекта за Южен поток във вота за недоверие. Имали сме куража да защитаваме позициите си, когато сме управлявали. А отказа на ГЕРБ показва, че Десницата не е управлявала. Традиционната десница е разцепена. ГЕРБ и Бойко Борисов са избрани от ЕНП, защото няма друг на терена, каза още тя и подчерта, че няма как да припознаят Реформаторския блок, защото и той не може да се припознае.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5450 |08.02.2014 Ситуацията у нас: Каша, кочина, обезверен народ, но има надежда . 16| 4966 |26.01.2014 Нейнски: Не докладът е унизителен, а бездействието ни . 16| 5896 |22.01.2014 Надежда Нейнски: Демонстрира се безсилие пред препоръките на ЕК . 9| 4789 |21.01.2014 Бобева: В износа е надеждата ни за растеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads