Реклама / Ads
25| 10687 |17.04.2024 ГЛАСЪТ

Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

.
Радев и Борисов
Много се изписа и изговори за ортаклък между Бойко Борисов и Румен Радев. Но всичко бе догадки и предположения. Съставянето на служебен кабинет мааалко проясни ситуацията. Но все още липсваха доказателства.
 

Ситуацията вече е променена и сделките на Борисов с „Дондуков“ 2 вече се открояват съвсем ясно.

 

Лидерът на ГЕРБ започна да сменя министри чрез служебния премиер Димитър Главчев едва ли не със скоростта на светлината. Още не довършил изречението за някой висок пост и Главчев вече го е предложил за отстраняване.

 

И тук се появява нуждата Радев да подпише съответния указ за освобождаването на едикойси, койъто не е наш човек. В другия указ пише: да се назначи едикойси. За нашия човек става дума.

 

За да се случи случката с кадровите смени Борисов великодушно си затваря очите за министъра на енергетиката, например, който е от необявената квота на президента. За новия земеделски министър също се твърди, че е човек на „Дондуков“ 2. Никой не закача и шефа на ДАНС – кадър, силно предан на Радев.

 

И сега идва черешката на тортата. Борисов иска всички смени да станат бързо. И ето че председателят на временната парламентарна комисия за разследване сключения в началото на миналата година 13-годишен договор между "Булгаргаз" и турския газопреносен оператор "Боташ" Жечо Станков отложи внасянето на доклада в пленарна зала. Била постъпила нова информация, рече Станков и Радев се успокои. Настояването въпросният доклад да бъде внесен в прокуратурата и ДАНС също ще чака по-добри времена. Ако настъпят такива…

 

Къде е ДПС в дадената ситуация? Там, където винаги е било: попълва информационния си масив, за когато му дойде времето.

 

Така стават тези работи. Ние гледаме.

 

Няма вече вдигнат юмрук. Няма "Мутри, вън!". Има сделка.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8108 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори! . 15| 10803 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 12| 6778 |13.04.2024 Войната на снимките: Българският елит плаче за „тоягата на Хувър“, но няма народ да удари! . 14| 6864 |10.04.2024 Безценен съвет: Вече сте мъртви, но запазете самообладание. Да живее шефът!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads