Реклама / Ads
1| 2408 |21.02.2024 НОВИНИ

Обединеното кралство наложи санкции на 6-ма ръководители на наказателната колония, в която почина Навални

.
Външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън Източник: БГНЕС
Обединеното кралство наложи санкции на шестима служители, ръководещи наказателната колония, в която почина руският опозиционер Алексей Навални.
 

Това заяви британският външен министър Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

 

„Тези, които са отговорни за жестокото отношение към Навални, не трябва да си правят илюзии - ние ще ги държим отговорни”, категоричен бе той. На 16 февруари водещият критик на Кремъл почина при неясни обстоятелства в наказателна колония в най-северната част на Русия. Множество западни лидери обвиниха Путин за смъртта на дисидента.





Предвижда се на санкционираните лица да бъдат замразени всички активи във Великобритания и да им бъдат наложени забрани за пътуване. Сред тях са Вадим Константинович Калинин, който е контролирал арктическата наказателна колония ИК-3 „Полярен вълк” и петима негови заместници.

 

Припомняме, че в събота Камерън обеща да инициира действия по въпроса, а Лондон привика руския посланик, за да го уведоми, че държи руските власти "напълно отговорни" за кончината на Навални.





По-рано тази седмица ЕС също предприе стъпки към налагането на нови санкции срещу Москва заради руската инвазия в Украйна, а вдовицата на Навални Юлия Навалная призова Путин да бъде подведен под отговорност.

 

Германия, Литва и Швеция бяха сред страните от Евросъюза, които настояха за конкретни нови санкции срещу Русия заради гибелта на Навални.

 

В петък Съединените щати също ще обявят голям пакет от наказателни мерки срещу Москва заради смъртта на руския опозиционер и двугодишната война в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2426 |21.02.2024 Тръмп се изкара обект на политическо преследване и се сравни с Навални . 3| 2430 |21.02.2024 Съветът на старейшините в БСП - София е силно разтревожен от действията на националното ръководство срещу общинските съветници . 10| 2637 |21.02.2024 Варна извади червен картон на вятърните паркове в Черно море . 9| 5833 |21.02.2024 Макрон към Денков: Оценявам куража на България да промени в такава степен модела на отношенията си с Русия /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads