Реклама / Ads
0| 4408 |07.01.2015 НОВИНИ

Оланд: Нашето най-добро оръжие е единството

.
Франсоа Оланд
Френският президент Франсоа Оланд обяви ден на национален тарур във Франция в четвъртък и отново отправи апел за сплотяване на страната след терористичния акт. "Нашето най-добро оръжие е нашето единство. Нищо не може да ни раздели, нищо не бива да ни раздели", заяви държавният глава в кратко обръщение към нацията, предавано по всички телевизии.
 
Знамената също така ще бъдат спуснати наполовина през следващите три дни, добави Оланд.

Лидерите на Великобритания и Германия заедно се обадиха по телефона на френския президент, за да предложат подкрепа след смъртоносната атака срещу редакцията на сатиричния седмичник в Париж.Премиерът Дейвид Камерън и германският канцлер Ангела Меркел, които се срещнаха днес в Лондон, поднесоха своите съболезнования след този възмутителен терористичен акт по думите на Камерън.

По думите на Меркел това е атака срещу ценностите, на които всички ние държим - ценностите на свободата на пресата, свободата изобщо и човешкото достойнство.

Нашите мисли са с френския народ - това казали двамата с Меркел на Оланд и предложили всяка необходима помощ, съобщи британският премиер.

Съветът за сигурност на ООН осъди "подлото и варварско терористично нападение" срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо", предаде Франс прес.

В единодушно приета декларация, която бе внесена от Франция, 15-те страни от Съвета "остро осъждат тази недопустима терористична проява, взела за мишени журналисти и вестник".

Те изразяват "дълбокото си съчувствие и искрените си съболезнования на семействата на жертвите, както и на френското правителство" и настояват върху "необходимостта да бъдат изправени пред съда авторите на тези терористични деяния".

15-те страни потвърждават по този повод, "че е изключително важно да се води борба, при съблюдаване на Устава на ООН, срещу заплахите, които терористичните прояви създават за световния мир и сигурност".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4314 |07.01.2015 Оланд: Няколко опита за терористични атаки имаше през седмицата . 7| 7054 |19.09.2014 Родители на отвлечени деца: Връщането на Цоновски е най-доброто решение . 19| 5186 |16.07.2014 Димитров: Президентска република е най-доброто решение за манталитета на българина . 62| 7143 |10.05.2014 Меркел и Оланд: Референдумът в Източна Украйна е незаконен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads