Реклама / Ads
16| 4915 |19.07.2014 НОВИНИ

Овчаров: Може да ни наложат кандидат, продукт на икономически зависимости

.
Не чудеса, а като продукти на хаоса в държавата през последните два месеца определи социалистът Румен Овчаров разминаванията между партията-мандатоносител и изпълнителната власт относно ключови въпроси като актуализацията на бюджета и номинацията на български еврокомисар.
 

 

„Не виждам нищо чудно, но и нищо хубаво. Това не са симптоми, а диагноза. Просто трябва да се действа веднага, ако искаме България да остане една нормална държава”, каза бившият енергиен министър пред Нова телевизия.

 

Оставката на правителството трябва най-после да се случи, защото събитията в държавата до голяма степен са продукт на хаоса в политическото ръководство на страната, смята Овчаров. По думите му път през хаоса има и институциите трябва да предприемат до дни мерките, които са длъжни по конституция.

 

„За хаоса в държава допринесе сегашното ръководство на БСП, което по един доста неразумен начин се опита да употреби ситуацията - загубата на изборите, в свои лични цели”, заяви Овчаров. Той оцени като „положителни знаци” случващото се вече в социалистическата партия: 

 

„На първо време не успя опитът на Сергей Станишев да ни наложи една единствена кандидатура за председател. Не успя и опитът на част от кукловодите от "Позитано" да контролират процеса на номинациите – те не са една и две, има достатъчно много кандидатури”.

 

Овчаров вижда две опасности за това промяната в Столетницата да не се случи: „Първата - като ни бъде наложен кандидат, който е директен продукт на икономическите зависимости, до които Сергей Станишев доведе БСП. И втората – промяната да бъде заменена с подмяна от хората, които участваха директно във всичко, което се случи през последната година. Една такава кандидатура ще бъде възприета от обществото като опит без Станишев, да я караме по "Станишевски’”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4978 |18.07.2014 Друга версия: Боингът над Украйна може да си е паднал сам! . 13| 4794 |17.07.2014 Чобанов: Парите за касата може да са от лишения на министерствата . 34| 5834 |17.07.2014 Нова 20: Оставката на кабинета можела да се забави . 37| 4510 |17.07.2014 Бюджетът можел да се гласува и днес, ако ДПС и ГЕРБ го подкрепят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads