Реклама / Ads
2| 2452 |22.04.2024 НОВИНИ

Пак фалшиви положителни резултати: Дрегерът отчита 1,8 промила, кръвният тест е ясен - водачът не е пил

.
Източник: БГНЕС
Пътна полиция в Стражица хвана шофьор с 1,8 промила алкохол. Обаче убеден, че има грешка той е пожелал кръвна проба и се оказва, че тя е отрицателна.
 

Номерата на колата са свалени, автомобилът е иззет, а мъжът е арестуван. Сега той ще съди МВР, тъй като смята, че е бил набеден.

 

Случаят е от с. Балканци. Милчо Ангелов е спрян в сряда около 16,30 ч. от служителите на пътна полиция. Той заяви, че не е употребил никакъв алкохол, а дрегерът е бил нагласен. Мъжът обясни, че накрайникът е бил сложен директно на устройството.





Това обаче е пореден такъв случай с фалшив положителен резултат.

 

Поредната доза доказателства дойде от експерименти, проведени от bTV, и от коментар на лекар. При опитите се използват тестове и дрегер като тези, с които проверяват полицаите на улицата. Проверката е била консултирана и с Тенчо Тенев, който тогава бе съветник на премиера по пътна безопасност и бивш началник на "Пътна полиция" към СДВР, разказва телевизията. 

 

В експеримента проверяват как реагират полевите тестове на комбинацията от противогрипно лекарство и саше срещу простуда. Тества се какъв резултат отчитат и пробите, след като са употребени енергийни напитки, в които има и кофеин. Проверява се и лекарство за главоболие, което съдържа кодеин.

 

Резултатите от тестовете са отрицателни за противогрипните лекарства, препаратите срещу простуда, както и енергийните напитки. Не така обаче е при препаратите, които имат кодеин. Там резултатът е положителен. А лекарствата, в които има кодеин, се използват също масово. Те се използват и за настинки, и за кашлици, и за инфекции.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2298 |22.04.2024 В Деня на Земята: Откриват изложбата "Ледовете на Антарктика" в София . 0| 2289 |22.04.2024 След двете жертви на коклюш: "Това е сериозно заболяване, не е случайно, че ваксината е задъжителна" . 0| 2276 |22.04.2024 Светият Синод се събира днес. Какви са проблемите около избора на нов Сливенски митрополит? . 3| 2429 |22.04.2024 ISW: Сега е важно помощта да стигне бързо в Украйна. В окупирания Крим украинците удариха най-стария действащ руски военен кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads