Реклама / Ads
10| 4952 |20.04.2015 НОВИНИ

Ревизоро: МВР сами генерират престъпността, срещу която после се борят

.
Емил Димитров-Ревизоро
ГЕРБ са на път да се провалят с митниците. Не искам да кажа, че контрабандата процъфтява при тях. Те са наследници на проблеми при други правителства, каза по БНТ Емил Димитров-Ревизоро, бивш митнически шеф.
 
Не винаги звучните прякори стоят зад контрабандните канали. Сюжетът за Паскала съм го написал в книгите си още преди 20 години. Просто имената са различни. Всичко това се е случило. В продължение на 8 месеца са минавали по 4 камиона с цигари. Турция е сигнализирала, а България не е реагирала. Около 100 000 лева се печели на камион. Схемата е следната - митничарите и граничарите се познават. Едните казват няма да пипате този камион, той е на наш човек. После другите пък казват, а сега вие не пипайте този камион. Необходими са 3-4 човека на смяна, за да стане това. За съжаление има такива схеми. Не могат да се проверят всички камиони, които преминават и естествено се проверяват тези, в които няма нищо. МВР сами генерират престъпността, срещу която после се борят. Според мен скоро ще има уволнения и и цялостна промяна, каза още Ревизоро.

Нормално е да има внедрени агенти. Лошото е, че от сведенията на Паскала не е последвало нищо. Всички, които са го покривали трябва да си отидат. На всяко КПП има такива внедрени кадри, но те не вършат никаква работа. На турските власти им е направило впечатление, че тези камиони продължават да си влизат, а при нас - никаква реакция.

Не съм убеден, че сливането на НАП и Митниците ще даде нужния резултат. ГЕРБ към момента се провалят в пресичането на контрабандата. Тя се увеличава при безвластие. Тази схема е възникнала през август, миналата година, по време на служебното правителство. Цигарите не са най-големият проблем, по-голям проблем са горивата. Заради цигарите се губят 1 млрд. лева ДДС, това е загуба на работни места, заключи депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4181 |14.04.2015 Ревизоро: Две неработещи институции не правят трета работеща . 12| 5347 |02.04.2015 Ревизоро: Трябва да се заградим, почвайте оградата на границата . 3| 4827 |28.03.2015 Ревизоро: Всичките ми врагове са измрели . 3| 4175 |06.03.2015 Я. Стоилов: Напрежението вече е в самия ГЕРБ, не в коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads