Реклама / Ads
0| 4986 |21.07.2017 НОВИНИ

Румънски банкер: Банковият съюз на ЕС ще е факт до три месеца

.
Икономиките в ЦИЕ и в света са изправени пред предизвикателствата на посткризисния цикъл и възможността за нова криза в края на това десетилетие се увеличава.
 
Това каза д-р Андрей Радулеску, старши икономист в ,w;ckiudjd Banca Transilvania пред телевизия "Блумбърг". "Навсякъде по света виждаме признаци на узряване на посткризисния цикъл. САЩ се намира в осмата година на икономическия растеж - безработицата е на рекордно ниски нива. Възможността за навлизане в нова рецесия е много ниска. До края на следващата година икономиката на САЩ може да претърпи меко приземяване. Може би ще има корекция в САЩ, която ще се отрази на световната икономика".

"За да се избегне разделяне на финансовите пазари на Континентална Европа, ЕК ще трябва да ускори процеса за съюз на капиталовите пазари. Той е много важен, както за страните от еврозоната, така и за страни като България и Румъния. Този проект ще бъде много съществен за финансиране на реалната икономика и за избягване на фрагментиране на пазарите в ЕС. Паралелно трябва да върви и изграждането на банковия съюз, който ще подкрепи доверието в системата, уронено от кризата. Очаква се банковият съюз да бъде завършен през следващите три месеца".

По време на своето заседание вчера ЕЦБ запази политиката на рекордно ниски нива и продължи програмата за количествени улеснения, но Марио Драги заяви, че политиката може да се преразгледа по време на трите оставащи заседания до края на тази година, коментира Радулеску. "Политиката на улеснения трябва да приключи през 2018, но дали това ще се случи ще зависи от много фактори, включително от инфлацията в еврозоната, която продължава да е много ниска".

"В Румъния очакваме да започне посткризисния цикъл в края на тази година".

Париж изглежда е във водеща позиция да се превърне във финансов център на Европа след преговорите за Брекзит. Вероятно ще има сериозна конкуренция между Фракфурт и Париж, но в момента Париж има водеща роля.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6432 |04.07.2017 Санират с румънски стиропор със съмнителни противопожарни качества . 0| 5513 |30.06.2017 Румънски камион с войници падна в пропаст, има загинали . 0| 6508 |22.06.2017 Румънски министри започнаха да оттеглят оставките си . 4| 6203 |12.06.2017 МиГ-21 на румънските ВВС се разби при учение с българските си колеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads