Реклама / Ads
4| 2341 |27.03.2024 НОВИНИ

Шведският външен министър: Западът трябва да създаде повече стратегически затруднения за Русия

.
Шведският външен министър Тобиас Билстрьом Източник: БГНЕС
"Целта на Запада трябва да бъде създаване на повече „стратегически затруднения“ за Русия в опита му да управлява поведението ѝ, а първи приоритет трябва да бъде спиране на агресията срещу Украйна, област, в която НАТО не прави достатъчно."
 

Това заяви шведският външен министър Тобиас Билстрьом в интервю за изданието „Юроактив“, цитирано от Укринформ.

 

“Трябва да разберем, че Русия е съсед, който се държи безотговорно, който заплашва света с безотговорни ядрени заплахи и идея за възстановяване на неговата бивша империя за сметка на независими суверенни държави (…) Трябва да сложим край на това”, категоричен бе той.





Относно настояването на френския държавен глава Еманюел Макрон за "стратегическа неопределеност" по отношение на Русия и намека му за възможността западни военни да бъдат разположени в Украйна, Билстрьом посочи, че що се отнася до френското предложение „за обучение на украински персонал на украинска земя, то не е на дневен ред за Швеция“. По думите му Стокхолм намира разгръщащия се дебат около коментарите на Макрон за „ненавременни и разсейващи“.

 

„За да (спрем Русия), ние преди всичко трябва да спрем агресията срещу Украйна”, отбеляза още външният министър. “Не всички страни разбират нуждата от неотложни действия, която е налице. Тези държави трябва да разберат, че конфликтът е тук и че трябва да се справим с него.”





Той изтъкна освен това, че осигуряването на повече военно оборудване за Украйна "не е въпрос на промишлен капацитет" и "се свежда до политическо лидерство и политическа воля", като отбеляза, че САЩ и Европа имат по-голям съвместен капацитет за производство в сравнение с Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2312 |27.03.2024 Журналистът Петър Карабоев: Режимът на Путин заличи всякакви външни корективи на властта . 2| 2414 |27.03.2024 39 нобелови лауреати зоват за увеличаване на помощта за Украйна и непризнаване на Путин за президент . 0| 2795 |27.03.2024 Въоръжени агенти на ФБР щурмуваха имението на Пъф Деди . 4| 2286 |27.03.2024 „Галъп интернешънъл“: Само 21% от българите смятат, че изборите са свободни и честни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads