Реклама / Ads
3| 4106 |25.05.2017 НОВИНИ

И Сидеров ”прави завой”, критикува Путин

.
Източник: БГНЕС
Трябва да се реагира на изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонските земи, тъй като то е некоректно, тъй като не посочва правилно исторически факти. Това заяви лидерът на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров пред журналисти в парламента.
 
"Добре е, че вече реагирахме на държавническо ниво, на ниво парламентарни групи и на ниво лидери. Ние правим бележка, критичен прочит на това изказване", допълни Сидеров.

Той посочи, че реакцията на държавата трябва да бъде "във всички посоки" - не само в руска посока, но и в посока Турция, откъдето по думите му също имало претенции и некоректно представяне на исторически факти.

"Всички изкривявани на българската история трябва да получат реакция както от политиците, така и на държавно ниво. Необходимо е да се изготви стратегия от Външно министерство. Стратегия, чрез която историята да се представя ясно и коректно, ако щете и чрез лобисти навън", добави лидерът на "Атака".

Сидеров подчерта, че изказването на руския държавен глава трябва да послужи като урок и да се разработи стратегия за защита на националния интерес в исторически и културен план. Според него в подготовката трябва да участват историци, политици и общественици.

"Русия показва напредък, защото назад във времето те твърдяха, че Ленин е измислил азбуката", каза ирочно Волен Сидеров. От думите му стана ясно също така, че той очаква дипломатическа реакция.

Председателят на парламентарната група на Обединените патриоти коментира и скандалите около вицепремиера Валери Симеонов.  "Мисля, че Симеонов трябва да бъде оставен малко намира. За да се убедите, че той е деен човек, който иска и ще свърши полезни неща за обществото. Оставете изказа му. Помним, че имаше един лидер на група в парламента с много изискан изказ, който беше последовател на високия наратив. Но той направи една партия, подкрепяна от Турция и нейните служби", каза Сидеров, визирайки Лютви Местан.

Относно назначението на Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област, Сидеров каза следното:  "Той има качествата да се справи с този пост. Това че беше с мен в НАТФИЗ, за мен означава лоялност. Ако не се справи с работата си, премиерът може да го освободи."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4229 |17.05.2017 Сидеров ще инспектира оградата по границата . 5| 4583 |09.05.2017 Слави Трифонов пред НС с ликовете на Цветанов и Сидеров . 8| 5322 |09.05.2017 И Светлозар Лазаров цъфна зад Сидеров на „Безсмъртният полк“ . 7| 5148 |05.04.2017 Волен Сидеров: Ще внимаваме в натиска и претенциите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads