Реклама / Ads
17| 6092 |30.01.2013 НОВИНИ

Синята коалиция: Акад. Воденичаров е от БСП. ГЕРБ: Спекулация!

.
Акад. Стефан Воденичаров
Едва дочакали премиерът Бойко Борисов да предложи председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров за министър на образованието, от Синята коалиция побързаха да му поискат сметка.
 

„Сините” останаха учудени защо човек от БСП става министър в кабинета на ГЕРБ. От ГЕРБ бързо отговориха, че това са спекулации.  

„Аз не мога да отговоря, за мен това е безспорна изненада", заяви пред журналисти Веселин Методиев от Синята коалиция. „Чух г-н Воденичаров да казва по радиото, че някои се шегуват с него, тъй като е бил председател на Инициативния комитет за АЕЦ „Белене", тоест - той е от БСП", посочи Методиев.

Според Методиев председателят на БАН е авторитетен човек, „но тук не се избира експерт, това е политическа длъжност, политическа отговорност и всички видяхме какво се случи с предишния министър и какво се случи с много министри на образованието. Това са много сериозни неща и не трябва да се шегуваме с тези неща", добави той.

ГЕРБ твърдо се противопостави на тези твърдения. „Абсолютни спекулации са, че г-н Воденичаров е човек на БСП", заяви народният представител от ГЕРБ Румен Стоилов.

„За мен няма политическа номинация. Г-н Воденичаров, преди няколко месеца се оттегли от номинацията си за референдума, така че - това са абсолютни спекулации, че той е човек на БСП. За мен Стефан Воденичаров е човек на науката и човек, който би се справил със своите задължения като министър на образованието. Човек с неговата визия и с неговото умение да ръководи, ще се справи", заяви Румен Стоилов.

Като председател на БАН, Стефан Воденичаров започна много добре да се справя, подготви и започна структурни промени, които винаги сме изисквали, като народни представители, и като представител на научната общност - много добре ще се справя с работата си в качеството на министър на образованието, посочи Стоилов.

„Фонд "Научни изследвания" не се управлява лично от министъра на образованието, предполагам, че г-н Воденичаров има своя визия за действието на фонда, да не забравяме, че той е един от сериозните учени в България, доказал се е и със сигурност ще бъде назначен човек, който сериозно ще се занимава с този фонд", допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 10226 |29.11.2012 Ив. Костов: Синята коалиция плаши всички . 88| 5908 |23.10.2012 СДС лидерът: Няма да има рестарт на Синята коалиция! . 9| 5265 |12.10.2012 От Синята коалиция заплашиха със съд, ако не бъде сменен въпросът на референдума . 22| 6175 |17.09.2012 Й. Фандъкова: Хората искат да разширяваме синята и зелената зона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads