Реклама / Ads
13| 14377 |18.04.2024 ПОЛИТИКА

"В Скопие прекалиха". Графити зоват срещу българите в Северна Македония

.
Източник: БГНЕС
 Македонската столица осъмна с антибългарски графити и послания. "Българите в Конституцията е предателство", беше написано върху стената на кея на река Вардар - само на метри от площада на Скопие.
 

Районът изобилства от охранителни камери и полицейско присъствие, но никой не е забелязал извършителите.

 

"В Скопие прекалиха", коментира във Facebook Виктор Стоянов от Фондация "Македония".

 

 

Предизборната кампания в Северна Макдония минава в условията на постоянната антибългарска политическа реторика по време.

 

Кандидатът за държавен глава от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова заяви, че "Преамбюлът на Конституцията не е телефонен указател, за да включваме всичките ни съседи в него". Лидерът на партията Християн Мицкоски неведнъж повтори, че конституционните промени са "български диктат".

 

Огромната част предизборния дебат на 3 април между Мицкоски и Димитър Ковачевски (лидер на Социалдемократическия съюз) беше спор за "българския диктат" и Европейското предложение.

На 24 април ще се проведе първият тур на президентските избори. Вотът за парламент ще се проведе на 8 май, заедно с втори тур на президентските избори.





"Ако македонците бяхме малко по-умни досега щяхме да променим Конституцията и щяхме да отидем на избори с това кой колко повече е спомогнал за приближаването на Македония към Европейския съюз, за началото на преговорите, за това колко въпроси от преговорите са били отворени и затворени, вместо тепърва да говорим за конституционните промени", каза по-рано днес в интервю за ФрогНюз политикът от Северна Македония и представител на фракцията за демократизация и съживяване на ВМРО-ДПМНЕ проф. Оливер Андонов. 

 

"Никога няма да чуете в Македония да ви кажат, че Русия действа пряко срещу влизането в Европейския съюз и към подтикване към шовинизъм спрямо България и отношенията с България. Никога няма да чуете открито това. Точно вписването на българите в Конституцията обаче се използва, за да се попречи Македония да влезе в Европейския съюз", коментира той.

 

"Политическата тенденция на новото правителство трябва да бъде вписването на българите в Конституцията и добри отношения с България като партньор за по-бързо влизане в Европейския съюз", посочи политикът.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13732 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел . 1| 3635 |16.04.2024 Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани . 5| 3256 |14.04.2024 Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, посочи служебният премиер Главчев . 6| 4822 |13.04.2024 Стоян Михалев: ГЕРБ през марионетката си Главчев, са инсталирали този главен секретар, който има тежки зависимости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads