Реклама / Ads
0| 3859 |24.04.2024 НОВИНИ

Софийският районен съд прекрати за момента делото за клевета на Гешев срещу Атанас Славов

.
Източник: БГНЕС
Софийският районен съд прекрати за момента делото за клевета на бившия главен прокурор Иван Гешев срещу експравосъдния министър Атанас Славов заради изказване относно Мартин Божанов. Причината е, че Славов има депутатски имунитет.
 

На днешното заседание, което бе закрито за журналисти, като свидетел следваше да се яви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, но той не дойде, тъй като е в планирана отдавна командировка в Перник. Като свидетел бе призована и съдия Владислава Цариградска, която също не се яви.

 

Адвокатката на Славов Златка Иванова посочи пред медиите, че клиентът й е пожелал делото да продължи, но в дейността на Народното събрание не е предвидена възможност за сваляне на депутатски имунитет по дела от частен характер, а само по такива от общ характер.





По думите й подобна възможност може да се регламентира законово. Днес се демонстрира, че дори да желаят делото да се разгледа депутатите не могат да постигнат това, поне съдебната практика е такава, изтъкна правозащитникът.

 

Г-н Славов не се притеснява от това дело, каза още адвокатката и уточни, че думите му относно Иван Гешев са на база изказване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.





Адвокат Иванова коментира освен това, че по делото са постъпили секретни материали от Национална служба „Охрана“ (НСО), както и отговор от Първо Районно управление на МВР в София, че при тях няма информация, подадена от охраната на Иван Гешев, че е следен.

 

Пред медиите бившият Обвинител номер едно отбеляза, че „съдът прецени, че трябва да спре производството“, тъй като Атанас Славов има имунитет.

 




„Има информация, потвърдена, че съм проследяван от лица, свързани с Мартин Божанов – Нотариуса. Тя е с гриф „класифицирана информация“, поради това делото беше закрито за журналисти. Толкова за това колко познавам Нотариуса и колко съм свързан с него“, допълни Гешев. Според него НСО са потвърдили конкретната информация, както и е приложена справка на служител на МВР към онзи момент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2381 |24.04.2024 Служебният земеделски министър Георги Тахов положи клетва пред парламента . 2| 2412 |24.04.2024 Руски ракети поразиха жилищни сгради и раниха шестима души в Харков . 10| 2433 |24.04.2024 "Нито ще се откажем, нито ще се предадем". ПП-ДБ се регистрираха за изборите . 14| 4383 |24.04.2024 Социологията на "Politico": 9% разлика между първия и втория на изборите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads