Реклама / Ads
1| 4161 |13.11.2015 НОВИНИ

Станишев и Питела осъдиха терористичния атентат в Бейрут и призоваха ливанското общество да остане единно

.
Сергей Станишев
Президентът на ПЕС Сергей Станишев и председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела осъдиха двата самоубийствени бомбени атентата в Бейрут, призовавайки ливанското общество да остане единно в борбата срещу фундаментализма и религиозната омраза.
 
“Изпращам моите искрени съболезнования на ливанския народ за загубата и причиненото страдание. Наскоро организирахме конференция за бежанците в Бейрут и сме наясно с тежките предизвикателствата, пред които са изправени хората и властите там. Призоваваме ливанския народ да бъде силен в тези трудни времена, ние стоим зад тях. Повтаряме нашия апел за по-голяма подкрепа за Ливан, който е подложен на огромен натиск от големи групи бежанци. Изглежда, че някои от терористичните групи, които действат в Сирия, може да са се пренесли в Ливан.”

 

Председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела заяви: "Терористичната стратегия на ИДИЛ не познава граници. Убийството на хора на улицата или в самолет е нечовешко. От името на групата на социалистите и демократите в ЕП искам да изразя моите дълбоки съболезнования за жертвите на това варварско нападение. Независимо от сегашната политическа криза, Ливан е основен фактор в региона. От една страна са толерантността и човечността за приемането на бежанци и от друга – институционалната рамка, която балансира различните религиозни общности.“

 

Според двамата лидери целта на терористичното нападение е да дестабилизира страната. „Ние призоваваме цялото ливанско общество да се изправи заедно срещу този престъпен акт и да се бори с вируса на нетолерантността и религиозния фундаментализъм. Сега повече от всякога, ливанското общество трябва да покаже пълната си зрялост,а Европа трябва да допринесе за подпомагането на религиозната и политическа стабилност.", се казва още в обръщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4312 |07.11.2015 Станишев: Очакваме свободни и честни избори в Македония след промените в правителството . 2| 4365 |06.11.2015 Станишев поиска и Китай да помогне за бежанския проблем . 2| 4276 |02.11.2015 Станишев се срещна с бежанци в лагер близо до границата със Сирия . 5| 4209 |01.11.2015 Станишев в Ливан: ЕС, САЩ, Русия и страните от региона да поемат отговорност за разрешаването на бежанската криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads